iltasyazilim
FD Üye
Baton Kalıpta Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 silme yemek kaşığı şeker
*1 5 su bardağı su
*13 su bardağı ılık süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı çörek otu
Pişirmek İçin;
*Baton kek kalıbı
Kalıbı Yağlamak İçin;
*1 silme tatlı kaşığı margarin
Baton Kalıpta Mayalı Ekmek Tarifi Yapılışı İki gün önce hazırladığım Kahvaltılık Küçük Ekmekler bitince yeniden ekmeğimi kendim yapmak istedim Ekmek hamurum çok güzel kabardı ve pişti, resimlerinden sizde görebilirsinizBir de sıcak sıcak üzerine tereyağı koyunca tek kelime ile muhteşemdi HazırlanmasıÖnce maya hazırlanır
Derince bir kabın içine kuru mayayı koyunÜzerine şeker, süt, ½ Su bardağı ılık su mayanın üzerine koyun ve karıştırınÜzerine streç ile kapatıp 10 dakika bekletin10 dakikanın sonunda kabardığını göreceksinizHamur yoğuracağınız kabın içine 4 su bardağı unu koyunOrtasını açın, mayayı boşaltınYağı ve ve 1 su bardağı suyu da ilave edinTuzunu ekleyin ve yoğurunEle yapışmayacak bir kıvamda olsunÜzerini yine streç film ile kapatıp yarım saat mayalanması için bekletinYine kabardığını göreceksinizBir tatlı kaşığı çörek otunu içine karıştırın bir iki dakika yine yoğurunBaton kek kalıbınızı margarin ile yağlayınHamurunuzu kalıba yerleştirinÜzerine bıçakla kesikler atınYarım saat daha mayalanması için bırakınFırına vermeden bıçakla kestiğiniz yerlerin üzerinde bir daha geçinÜzerine yoğurt ve yumurtanın sarısını karıştırarak sürün180 derece fırında 25 dakika pişirinSiz kendi fırınınıza göre ayarlayın lütfenCam baton kalıpta pişirdiğim için üzerini ve altını çok rahat kontrol ettimÇok güzel kızardı mayalı ekmeğim
Afiyet olsun
*4 su bardağı un
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 silme yemek kaşığı şeker
*1 5 su bardağı su
*13 su bardağı ılık süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı çörek otu
Pişirmek İçin;
*Baton kek kalıbı
Kalıbı Yağlamak İçin;
*1 silme tatlı kaşığı margarin
Baton Kalıpta Mayalı Ekmek Tarifi Yapılışı İki gün önce hazırladığım Kahvaltılık Küçük Ekmekler bitince yeniden ekmeğimi kendim yapmak istedim Ekmek hamurum çok güzel kabardı ve pişti, resimlerinden sizde görebilirsinizBir de sıcak sıcak üzerine tereyağı koyunca tek kelime ile muhteşemdi HazırlanmasıÖnce maya hazırlanır
Derince bir kabın içine kuru mayayı koyunÜzerine şeker, süt, ½ Su bardağı ılık su mayanın üzerine koyun ve karıştırınÜzerine streç ile kapatıp 10 dakika bekletin10 dakikanın sonunda kabardığını göreceksinizHamur yoğuracağınız kabın içine 4 su bardağı unu koyunOrtasını açın, mayayı boşaltınYağı ve ve 1 su bardağı suyu da ilave edinTuzunu ekleyin ve yoğurunEle yapışmayacak bir kıvamda olsunÜzerini yine streç film ile kapatıp yarım saat mayalanması için bekletinYine kabardığını göreceksinizBir tatlı kaşığı çörek otunu içine karıştırın bir iki dakika yine yoğurunBaton kek kalıbınızı margarin ile yağlayınHamurunuzu kalıba yerleştirinÜzerine bıçakla kesikler atınYarım saat daha mayalanması için bırakınFırına vermeden bıçakla kestiğiniz yerlerin üzerinde bir daha geçinÜzerine yoğurt ve yumurtanın sarısını karıştırarak sürün180 derece fırında 25 dakika pişirinSiz kendi fırınınıza göre ayarlayın lütfenCam baton kalıpta pişirdiğim için üzerini ve altını çok rahat kontrol ettimÇok güzel kızardı mayalı ekmeğim
Afiyet olsun