Dergicilikten sonra rotasını dizayna çevirerek bizi zarif ve sofistike dizaynlarıyla tanıştıran Batya Kebudi, koleksiyonlarına bir yenisini ekledi. Tabiattan aldığı ilhamı, pıralanta, yarı pahalı taşlar ve pembe altınla buluşturan Kebudi ile son koleksiyonununu konuştuk.
ELLE: Her tasarımınızın bir hikayesi var.. Yeni koleksiyonunuzun hikayesi nedir?
Batya Kebudi: Yesyeni bir koleksiyonla önünüze çıktım! Bu koleksiyonum aslında kent hayatında hasret duyduğum tabiata olan hasretimden ortaya çıktı. Bu koleksiyonda tabiattan ilham aldım. Tabiata, ağaçlara hürmet olarak bu yeni koleksiyonumda abanoz ağaçlarını altın, pırlanta ve yarı kıymetli taşlar ile buluşturdum. Abanoz yavuz modelleriyle önünüze çıkıyor. Tabiattan ilham aldığım renkler ona eşlik ediyor. Sümbüllerden ametiste varan kusursuz bir yolculuğa çıkıyorum. Sümbülün o süper rengini ametist veriyor. Bu büyüleyici hoşluk her baharda bizimle olan sümbülü ilelebet bizimle olmasını sağlıyor. Yesyeni, sıcak ve her biri kişisel olarak üretilmiş mücevherler tek tek elde üretiliyor. Bu koleksiyonumda tabiatın gücünü içimde hissediyorum. Tabiatın gücüne çok inanıyorum. Pırlantalar Abanoz ağacıyla birlikte mükemmeller yaratıyor. Pembe altının büyüleyici hoşluğuyla birlikte uzun müddet sizinle yaşayacak klasik ve çağdaş dizaynlar sizlerle buluşuyor.
ELLE: Abonozun domine ettiği son koleksiyonunuzda, tabiatın gücünü görüyoruz. Abonozu seçmenizdeki etkenler nelerdir?
B.K: Doğal bir materyal arayışı içindeydim. Abanoz ile o halde tanıştım. Abanozun hissine ve rengine aşık oldum. Ona farklı formlarda şekil vermek beni heyecanlandırdı. Coşku ile hazırladığım bu koleksiyonda tabiattan güç alan herkes için tasarladım.
ELLE: Sizin yeni koleksiyondaki favori takınız hangisi?
B.K: Koleksiyon kolye, küpe ve bilezikten oluşuyor. Küpelerden citrin taşlı olan favorilerim arasında! Yazın kıyafetlerimin tamamlayıcısı olan cuff bileziklerde sıcak yaz akşamları için harika!
ELLE: Sakin ve şık dizaynlar markanızın imzası. İleride bu durum sıra dışı dizaynlara evrilir mi?
B.K: İleride bu durum sıra dışı dizaynlara evrilir mi? İçimden geleni tasarlıyorum, sakin ve şık dizaynlar benim iç dünyamı hayatımı yaşayışımı ilhamlarımı tabir ediyor. Sanırım tasarımlarım hayatımın yansıması.... Gelecek neler getirecek kim bilir?
ELLE: İlkbahar- Yaz serisinde takılarınızı hangi trendlerle kullanacaksınız?
B.K: Bu seri karamel rengi çok moda! Abanoz o renkle bir arada mükemmel oluyor! Benden söylemesi! Beyaz vazgeçilmezim.... Onunda pırlantalı abanoz küpeler çok farklı çok asil duruyor.
ELLE: Son koleksiyonunuzun kesimlerini nasıl takı ve giysilerle kombinlenmesini hayal ettiniz?
B.K: Romantik gecelerde sevdiği insanla sahilde dans eden memnun, özgür ruhlu, kendiyle barışık bayanların, uzun etekler ve büstiyer üstlerle bu koleksiyonumdan mücevherlerle kombin yapan kusursuz bayanları hayal ettin, neden onlardan biri de siz olmayasınız?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.