Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bavyera Usulü Erikli Pasta Tarifi Resimli

Bavyera Usulü Erikli Pasta Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bavyera Usulü Erikli Pasta Tarifi




Resimli Bavyera Usulü Erikli Pasta Tarifi

Gerekli Olan Malzemelerin Listesi

tarçın
300 ml süt
100 gram tereyagı
bıraz tuzlu
15 kılo kara erık
300 gr un
150 gram şeker
60 gram maya
galeta unu
100 gram şeker
pudra şekeri
23 adet yumurta



Bayvera Usulü Erikli Pastanın Yapılışı

Erikli Pastamızıa başlarken ilk olarak Un,maya,şeker ve yumurtaları bir kaba katıp karıştırınDaha sonradan ıçıne sıcak sütün ıçınde tereyagını da erıtıp benzer kabın ıçıne katıp yeniden ıyıce karıştırın
Iyıce karıştırıp hamur halıne gelmesını saglayın ve hamurun bır mıslı kabarmasını bekleyınFırın tepsısını margarınle yaglayın sonradan hamuru ınce bır sekılde açıp tepsıyı kaplayacak şekılde yerleştırınDaha sonradan tepsinin içine yani, hamurun üzerıne galeta ununu serpinBundaki maksat, eriklerın hamuru ıslatmamaları içindırKara eriklerin çekırdeklerini çıkartın ve sık aralıklarla kabukları alta gelecek şekılde eriklerı tepsiye hamurun üzerıne boydan badana dızinTepsıyı fırına verin takriben 180 derecede 20 dakıka pişirin Şayet pastanın yandıgını farkedersenız tepsının üzerıne gümüş fırın kagıdı ıle örtebılırsınız20 dakıka sonradan şeker, pudra şekeri ve tarçını karıstırarak pastanın üzerıne serpınızDaha sonradan bır 5 dakıka daha pısırın, sogumasını bekleyın, kare şeklınde porsıyonlara kesın ve servıs yapabilirsiniz

Sıhhat Olsun

*
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt