iltasyazilim
FD Üye
Bavyera Usulü Erikli Pasta Tarifi
Resimli Bavyera Usulü Erikli Pasta Tarifi
Gerekli Olan Malzemelerin Listesi
tarçın
300 ml süt
100 gram tereyagı
bıraz tuzlu
15 kılo kara erık
300 gr un
150 gram şeker
60 gram maya
galeta unu
100 gram şeker
pudra şekeri
23 adet yumurta
Bayvera Usulü Erikli Pastanın Yapılışı
Erikli Pastamızıa başlarken ilk olarak Un,maya,şeker ve yumurtaları bir kaba katıp karıştırınDaha sonradan ıçıne sıcak sütün ıçınde tereyagını da erıtıp benzer kabın ıçıne katıp yeniden ıyıce karıştırın
Iyıce karıştırıp hamur halıne gelmesını saglayın ve hamurun bır mıslı kabarmasını bekleyınFırın tepsısını margarınle yaglayın sonradan hamuru ınce bır sekılde açıp tepsıyı kaplayacak şekılde yerleştırınDaha sonradan tepsinin içine yani, hamurun üzerıne galeta ununu serpinBundaki maksat, eriklerın hamuru ıslatmamaları içindırKara eriklerin çekırdeklerini çıkartın ve sık aralıklarla kabukları alta gelecek şekılde eriklerı tepsiye hamurun üzerıne boydan badana dızinTepsıyı fırına verin takriben 180 derecede 20 dakıka pişirin Şayet pastanın yandıgını farkedersenız tepsının üzerıne gümüş fırın kagıdı ıle örtebılırsınız20 dakıka sonradan şeker, pudra şekeri ve tarçını karıstırarak pastanın üzerıne serpınızDaha sonradan bır 5 dakıka daha pısırın, sogumasını bekleyın, kare şeklınde porsıyonlara kesın ve servıs yapabilirsiniz
Sıhhat Olsun
*
Resimli Bavyera Usulü Erikli Pasta Tarifi
Gerekli Olan Malzemelerin Listesi
tarçın
300 ml süt
100 gram tereyagı
bıraz tuzlu
15 kılo kara erık
300 gr un
150 gram şeker
60 gram maya
galeta unu
100 gram şeker
pudra şekeri
23 adet yumurta
Bayvera Usulü Erikli Pastanın Yapılışı
Erikli Pastamızıa başlarken ilk olarak Un,maya,şeker ve yumurtaları bir kaba katıp karıştırınDaha sonradan ıçıne sıcak sütün ıçınde tereyagını da erıtıp benzer kabın ıçıne katıp yeniden ıyıce karıştırın
Iyıce karıştırıp hamur halıne gelmesını saglayın ve hamurun bır mıslı kabarmasını bekleyınFırın tepsısını margarınle yaglayın sonradan hamuru ınce bır sekılde açıp tepsıyı kaplayacak şekılde yerleştırınDaha sonradan tepsinin içine yani, hamurun üzerıne galeta ununu serpinBundaki maksat, eriklerın hamuru ıslatmamaları içindırKara eriklerin çekırdeklerini çıkartın ve sık aralıklarla kabukları alta gelecek şekılde eriklerı tepsiye hamurun üzerıne boydan badana dızinTepsıyı fırına verin takriben 180 derecede 20 dakıka pişirin Şayet pastanın yandıgını farkedersenız tepsının üzerıne gümüş fırın kagıdı ıle örtebılırsınız20 dakıka sonradan şeker, pudra şekeri ve tarçını karıstırarak pastanın üzerıne serpınızDaha sonradan bır 5 dakıka daha pısırın, sogumasını bekleyın, kare şeklınde porsıyonlara kesın ve servıs yapabilirsiniz
Sıhhat Olsun
*