Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayanları Depresyona Sokan Erkek Tipleri...

Bayanları Depresyona Sokan Erkek Tipleri...
0
90

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Bayanları Depresyona Sokan Erkek Tipleri Bayanları depresyona sokan ERKEK TİPLERİ Bilirkişi psikolog Aslıhan Tokgöz Tozlu kadınları negatif etkileyen tipleri belirledi Bilirkişi psikolog Aslıhan Tokgöz Tozlu, ikili ilişkilerde erkeklerin hatalı ve yanlış davranışlarının kadını depresyona soktuğunu beilrterek, Kadını yıpratan bir takım davranışlar, ruhsal sıkıntıları da beraberinde getiriyor Aldatılma, somut kuvvet, sözlü ve psikolojik zor, aşağılanma, hiç yerine konma, bedensel görünümündeki eksiklikleri yüzüne dövme gibi davranışlar, kadını bir zaman sonra içine kapanır ve depresif bir görünüme sokuyordedi Memorial Hastanesi Psikoloji Bölümü'nden Bilirkişi Psikolog Aslıhan Tokgöz Tozlu, kadınlara hayatı zehir eden erkek tipini anlattı İşte Tozlu'ya göre kadınları depresyona sokan erkek tipleri: Kıskançlık ve sahiplenme duygusu: İkili ilişkilerde ilişkiyi ve kadını yıpratan en önemli unsurlardan biri kıskançlıktır Lakin bunun da ötesinde kadını fazla pozitif yıpratan ve kıskançlığın da önüne geçebilen durum, sahiplenme duygusu Evlendikten sonradan erkeğin kadına hissettirdiği, 'Sen benim malımsın' düşüncesi Bu, erkeklerde daha artı gözleniyor Bu düşüncenin beraberinde denetim mekanizması geliyor Erkek, kadının kıyafetlerini, davranışlarını, arkadaşlarını (erkek kadın fark etmiyor) görmesini istemiyor Eşinin işine karışıyor ve bir süre sonradan çalışmasına da aleyhinde çıkıyor Hatta daha da ileri gitgide artarak, 'benden önceki hayatını bitiriyorsun, benimle yeni bir hayata başlıyorsun' diyebiliyor Erkek kadının, gardrobu yenilemeler, arkadaşları yenilemeler, kendi çevresine göre insanları seçme gibi davranışlar sergiliyor Baştaki heyecanın azalması veya bitmesi: Evliliğin başında bayan için de erkek için de bu birliktelik; yeni, heyecan verici, değişik olabilse de denetim mekanizması devreye girdiğinde erkek kadının benliğini elinden alıyor Bayan bir süre sonradan tek başına karar verecek bir kişi olmadığını anlamaya başlıyor 'Ben seninle varım, çünkü beni ben yapan tüm her şeyi seninle bıraktım' düşüncesiyle bayan bir vakit daha sonra değil oluyor Arkasından da kadını yıpratan bir tablo ortaya çıkıyor 'Senin ailen benim ailem' tartışması: Senin annen benim annem, senin ailen benim ailemayrımı, ikili ilişkilerde bayan ve erkek için fazla pozitif aşındırıcı oluyor Ama erkekler evlendikten sonra aile kavramını azıcık daha ön planda tuttuğu için kadın bundan çok daha pozitif etkileniyor Erkek, 'Annem benden önce gelir Bir şey yapacaksan önce annemden müsade alacaksın' gibi yaptırımlar uygulayabiliyor Bu durum bir zaman daha sonra kadın için çekilmez bir hal alıyor Erkeklerde aile ile ilgili bu nesil davranışlar kültürel bir şey, muhakkak başta ataerkil olmaktan kaynaklanıyor Biz kavramı ile bir birliktelik kurulmuyor Kadın, erkeğin evine ve ailesine getiriliyor Ardından ise 'Sen bizim malımızsın' deniyor Bizi olduğumuz gibi her şeyimizle kabul edeceksin ve her dediğimizi yapacaksın gibi hissettiriliyor Kadın değil sayılıyor, yok ediliyor Bir süre daha sonra da duygularını ifade edemeyen, kendini anlatamayan kadın çatlayacak hale geliyor Kıskançlık: Kıskançlık da kontrol mekanizması sebebiyle ortaya çıkan bir koşul Erkek kıskançlığı kadının her şeyini kontrol altına almaya çalışıyor Kendisinden izinsiz hiçbir şey yapmasına müsade vermiyor Giydiği giysiden görüştüğü arkadaşlarına değin kıskançlık yapıyor Iletişim bozukluğu: Kadınlar için öne meydana çıkan en manâlı meselelerden biri de iletişim bozukluğu Kadınları en çok yıpratan erkek tipi, iletişim sorunu olan tiptir Sürekli içine kapanık ise, konuşmuyorsa, zamanını bilgisayarın ya da elinde kumanda ile televizyonun karşı geçiriyorsa bir vakit daha sonra kadın eşinden soğumakta ve yıpranmaktadır Eşini psikoloğa götürmek için girişimlerde bulunur fakat genelde erkekler bu konularda psikolojik yardım almaktan kaçınırlar Kadınlar daha çok şehvetli, erkekler ise daha çok cinsellikle ilgili konularda psikolog yardımı almaktadır Kadının bu noktada istediği el ele baş başa göz göze oturmak yok, birlikte bir şeyler konuşarak sohbet etmektir Kadınları en çok yıpratan durumlardan en önemlisi, çiftlerin birbirleriyle konuşamamaları Pek çiftler var oysa birlikte bir şeyler yapmaktan sıkılıyorlar Bir yere gideceklerse arkadaşlarını da seslenmek isterler, paylaşım olmadığı zaman ilişki çiftleri yıpratır BUHRAN BELİRTİLERİ Uzman Psikolog Aslıhan Tokgöz Tozlu, kadınların depresyona girme belirtilerini ise şöyle açıkladı: İçine kapanıklık, yemek yemek yeme alışkanlıklarında bozukluk, konut içinde eşiyle paylaşamadığı şeyleri ailesi ve arkadaşlarıyla paylaşmaya çalışması, ruhsal ve psikolojik olarak çöküntü, endişe bozuklukları, buhran, kesintisiz kötü bir şey olacak duygusuyla yaşamaya başlama, çok önemli bir ruhsal yatkınlığa sahipse o tetiklenebilir Böyle durumlarda kadının şüphesiz psikolojik yardım alması önerilir İçinden çıkılmaz bir hal bölge ruhsal durumunun daha da kötüye gitmemesi için kadının izleyeceği en önemli yol, bir bilirkişi yardımıyla içinde bulunduğu durumu aşmaya çalışmasıdır  

858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt