Omega bakımından güçlü olan balıklar, sonbaharda atışı en çok yapılan ve yemek olarak en ziyade tüketilen yiyecektir. Mevsimine nazaran yenmesiyle lezzetinin açığa çıktığı balıkların bayat olduğu nasıl anlaşılır? İşte, karşılıklar...
Hafıza ve zekayı güçlendiren balıklar, yağ yakımına yardımcı olduğu üzere yağsız kas kütlesini müdafaaya da yardımcı olur. Yaşlanma belirtilerini aza indirgeme özelliği bulunan balıklar, kemikleri güçlendiren özelliğiyle de bilinmektedir. Bayat balık yapısı, görselliği ve kokusundan kendini ele vermektedir. Pekala, balıkların bayat olduğu nasıl anlaşılmaktadır? Bayat balığı anlamanın pratik yolları nelerdir? İşte, bilmeniz gereken temel ayrıntılar ile bayat balığı anlamanın sistemleri...
BAYAT BALIK NASIL ANLAŞILIR?
- Balığının görünüşü canlı parlak ve pulları diri olmalı. Diri ve canlı olmayan balık bayat olduğuna işarettir.
- Gözleri çökük olmamalı. Tersine gözleri yarı dışarıya çıkmış yuvarlak halde olmalı. Gözlerinin feri sönmüş ve canlı gözükmeyen bir balık taze değildir.
- Balığın kulaklarına dikkatle bakınız. Kulakları pembe olmalı gri renge dönme varsa bayattır.
- Balığın kuyruğu ve yüzgeci parçalanmamış olmalı. Parçalanma yahut çizik varsa balığın bayat olduğuna işarettir.
- Kokusu balık kokusu olmalı. Hafif leş kokusu alıyorsanız o balığın bayat olduğunu gösterir.