Bayat Ekmek Omleti Kırpık Omlet (Bayat Ekmekleri Değerlendirdim) Tanımı İçin Materyaller
- Yarım ekmek + çeyrek ekmek (Bayat ekmek kullandım)
- 4 yumurta
- Çeyrek su bardağı süt
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
- Kimyon
- Karabiber
- Sıvı yağ
Bayat Ekmek Omleti Kırpık Omlet (Bayat Ekmekleri Değerlendirdim) Tanımı Yapılışı
- Ekmekleri küp küp doğradım. Derin kapta yumurta, tuz, baharatı yeterlice çırptım, sütü ekledim, güzelce karıştırdım.
- Yağladığım tavaya ekmekleri yerleştirdim, üzerine çarptığım yumurtalı karışımı her yerine gelecek halde döktüm, kaşıkla ekmelerin üstüne bastırdım (Yumurta akışkan olduğu için tabanına birikmesin ekmeğim her yerine bulaşsın diye bastırdım)
- Altı kızarana kadar orta ateşte pişirdim, altı kızarınca kapak yardımıyla karşıt çevirdim, iki tarafını da pişirdim.
- Her iki tarafı da pişen omletimi servis ettim. Deneyeceklere afiyet olsun????.