iltasyazilim
FD Üye
Bayat Ekmek Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı ılık süt
*1 silme tatlı kaşığı instant maya
*Yarım çay kaşığı şeker
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*1 adet orta boy haşlanmış patates
*Aldığı kadar galeta unu
Üzeri için:
*Yumurta sarısı
*Susam veya çörek otu
Bayat Ekmek Poğaçası Tarifi Yapılışı
1
*Evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin lezzetli bir yolu
*Börek tadında kıyır kıyır bir poğaça tarifi
*Öncelikle evdeki bayat ekmeklerimizi küçük parçalara bölüp fırında yakmadan kurutalım
*Kuruttuğumuz ekmekleri rondodan geçirip eleyelim
*Galeta unumuz hazır
*1 çay bardağı ılık süt süt ve şeker ile mayamızı çözdürelim
*Yumurta ve yağı da ekleyip çatalla güzelce çırpıp tüm sıvıların karışmasını sağlayalım
*Haşladığımız patatesi çatalla ezip ekleyelim ve tuz ilave edip yavaş yavaş galeta unumuzu ekleyip hamurumuzu yoğuralım
*Ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz
*Şekil verdiğimiz poğaçalarımızı yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim
*Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpelim
*200 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim Üzeri kızarınca poğaçalarımız hazır Afiyet olsun
*1 çay bardağı ılık süt
*1 silme tatlı kaşığı instant maya
*Yarım çay kaşığı şeker
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*1 adet orta boy haşlanmış patates
*Aldığı kadar galeta unu
Üzeri için:
*Yumurta sarısı
*Susam veya çörek otu
Bayat Ekmek Poğaçası Tarifi Yapılışı
1
*Evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin lezzetli bir yolu
*Börek tadında kıyır kıyır bir poğaça tarifi
*Öncelikle evdeki bayat ekmeklerimizi küçük parçalara bölüp fırında yakmadan kurutalım
*Kuruttuğumuz ekmekleri rondodan geçirip eleyelim
*Galeta unumuz hazır
*1 çay bardağı ılık süt süt ve şeker ile mayamızı çözdürelim
*Yumurta ve yağı da ekleyip çatalla güzelce çırpıp tüm sıvıların karışmasını sağlayalım
*Haşladığımız patatesi çatalla ezip ekleyelim ve tuz ilave edip yavaş yavaş galeta unumuzu ekleyip hamurumuzu yoğuralım
*Ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz
*Şekil verdiğimiz poğaçalarımızı yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim
*Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpelim
*200 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim Üzeri kızarınca poğaçalarımız hazır Afiyet olsun