iltasyazilim
FD Üye
Bayat Ekmek Tatlısı Çok Pratik Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin
*3 yumurta
*1 bardaktan az şeker
*1 bardak galeta unu
*1 bardaktan az sıvıyağ
*1 bardak hindistan cevizi
*1 çay bardağı ceviz
*Kabartma tozu
*Vanilya
Şerbeti İçin;
*3 bardak su
*2 bardak şeker
Muhallebisi İçin;
*1 litre süt
*1 çay bardağı buğday nişastası
*1 çay bardağından az un
*1, 5 bardak şeker
*1 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
*1 paket vanilin
Bayat Ekmek Tatlısı Çok Pratik Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Çok kolay ve çok lezzetli bir tatlı yaptım ve sizinle de paylaşmak istedim Önce şerbetimizi hazırlayalım 15 dakika kaynadıktan sonra kapatalım ve ılımasını bekleyelim Malzemelerin hepsini çırpıyoruz ve tepsimize döküyoruz Benim tepsim yuvarlak borcamla aynı ölçüde ve tarifteki malzemeler yeterli oluyor Eğer tepsiniz büyükse malzemeleri çoğaltabilirsiniz Hamurumuzu pişiriyoruz Pişen hamur ılıyınca şerbette ılıkken döküyoruz tatlıya Tatlı şerbetini çekerken biz muhallebisini yapıyoruz Margarin ve vanilin hariçindekileri iyice çırparaktan pişiriyoruz Kaynamaya başlayınca margarin ve vanilyayıda atıp margarin eriyinceye kadar daha pişiriyoruz Ocaktan alıp tatlımızın üzerine döküyoruz Üzerini isteğe bağlı ceviz veya tarçınla südleyebiliriz Afiyet Bal Şeker Olsun ???
*
*3 yumurta
*1 bardaktan az şeker
*1 bardak galeta unu
*1 bardaktan az sıvıyağ
*1 bardak hindistan cevizi
*1 çay bardağı ceviz
*Kabartma tozu
*Vanilya
Şerbeti İçin;
*3 bardak su
*2 bardak şeker
Muhallebisi İçin;
*1 litre süt
*1 çay bardağı buğday nişastası
*1 çay bardağından az un
*1, 5 bardak şeker
*1 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
*1 paket vanilin
Bayat Ekmek Tatlısı Çok Pratik Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Çok kolay ve çok lezzetli bir tatlı yaptım ve sizinle de paylaşmak istedim Önce şerbetimizi hazırlayalım 15 dakika kaynadıktan sonra kapatalım ve ılımasını bekleyelim Malzemelerin hepsini çırpıyoruz ve tepsimize döküyoruz Benim tepsim yuvarlak borcamla aynı ölçüde ve tarifteki malzemeler yeterli oluyor Eğer tepsiniz büyükse malzemeleri çoğaltabilirsiniz Hamurumuzu pişiriyoruz Pişen hamur ılıyınca şerbette ılıkken döküyoruz tatlıya Tatlı şerbetini çekerken biz muhallebisini yapıyoruz Margarin ve vanilin hariçindekileri iyice çırparaktan pişiriyoruz Kaynamaya başlayınca margarin ve vanilyayıda atıp margarin eriyinceye kadar daha pişiriyoruz Ocaktan alıp tatlımızın üzerine döküyoruz Üzerini isteğe bağlı ceviz veya tarçınla südleyebiliriz Afiyet Bal Şeker Olsun ???
*