bayat ekmekleri değerlendirme yolları,bayat ekmekleri değerlendirmek,bayat ekmekleri değerlendirme,bayat ekmekle yapılan tarifler,bayat ekmekle ne yapılır
Bayat Ekmekleri Değerlendirmek icin Oneriler
Ekmek kavurması
Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır Tencerede kızartılmış yağ ile kavrulur Ekmekler kavrulurken, 1 cay bardağı soğuk su, uzerine serpilir İyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir
Tirit
Bayat ekmek dilimleri bir kaba yerleştirilir Kıyılmış soğan tuz ile oldurulup ekmek dilimleri uzerine doşenir Sonra uzerine haşlanmış kemikli etin suyu bolca dokulur Dileyen, kıyılı maydanoz veya sumak serpebilir
Ekmek oğması
Bayat ekmeklerin ici istenirse, kabuğu ile birlikte ufalanır; bir kapta eritilen tereyağına dokulerek kavrulur Sonra uzerine bir yumurta kırılıp ekmek ufakları ile alt ust edilir Ardından 1 bardak sut dokulup yeniden karıştırılır Cok hafif ateşte sut cekilinceye kadar bekletilir Sut cekilince ateşten alınır; uzerine bir bez konularak demlendirilir Ilınınca yenilir
Papara
Bayat ekmekler, cukur bir kaba kuşbaşı doğranır Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağında kavrulur Ardından tuz ve su eklenip kaynatılır Uzerine tulum peyniri dokulur Bir sure ılımaya bırakıldıktan sonra cukur kaptaki ekmeklerin uzerine dokulur
Bayat Ekmekleri Değerlendirmek icin Oneriler
Ekmek kavurması
Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır Tencerede kızartılmış yağ ile kavrulur Ekmekler kavrulurken, 1 cay bardağı soğuk su, uzerine serpilir İyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir
Tirit
Bayat ekmek dilimleri bir kaba yerleştirilir Kıyılmış soğan tuz ile oldurulup ekmek dilimleri uzerine doşenir Sonra uzerine haşlanmış kemikli etin suyu bolca dokulur Dileyen, kıyılı maydanoz veya sumak serpebilir
Ekmek oğması
Bayat ekmeklerin ici istenirse, kabuğu ile birlikte ufalanır; bir kapta eritilen tereyağına dokulerek kavrulur Sonra uzerine bir yumurta kırılıp ekmek ufakları ile alt ust edilir Ardından 1 bardak sut dokulup yeniden karıştırılır Cok hafif ateşte sut cekilinceye kadar bekletilir Sut cekilince ateşten alınır; uzerine bir bez konularak demlendirilir Ilınınca yenilir
Papara
Bayat ekmekler, cukur bir kaba kuşbaşı doğranır Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağında kavrulur Ardından tuz ve su eklenip kaynatılır Uzerine tulum peyniri dokulur Bir sure ılımaya bırakıldıktan sonra cukur kaptaki ekmeklerin uzerine dokulur