iltasyazilim
FD Üye
*
Bayat Ekmekleri Nasıl Değerlendirebiliriz? Tarifi İçin Malzemeler
*Bayatlamış ekmekler
*Tereyağı
*Sıvı yağ
*Pul biber, kekik, sebzeli çeşni
Bayat Ekmekleri Nasıl Değerlendirebiliriz? Tarifi Yapılışı 1 Bayatlamış ekmekleri minik minik doğrayalım Fırın tepsisine koyalım, tavada terayağını ve sıvı yağı ekleyip üzerine baharatlarını ekleyip altını kapatalım ve ekmeklerin üzerine gezdirelim fırına verelim 180°*Kızarıp çıtır çıtır olunca fırından alalım istediğimiz çorba ile servis edelim
2 Bayatlayan ekmekleri ufalayıp 23 gün tepsinin üzerinde bekletelim ki biraz kurusun Kuruyan ekmekleri robattan geçirip elekten geçirelim Köftelerde kullanabiliriz
3 Yine bayatlamış ,tazeliğini yitirdiği ekmeklerimizi dilimleyelim ve yumurtaya bulayıp kızartalım Böylelikle ekmeklerimiz israf olmadan tüketilmiş oluyor
hadisi şerifte buyurulduğu gibi : Yiyiniz, içiniz fakat israf etmeyiniz
Bayat Ekmekleri Nasıl Değerlendirebiliriz? Tarifi İçin Malzemeler
*Bayatlamış ekmekler
*Tereyağı
*Sıvı yağ
*Pul biber, kekik, sebzeli çeşni
Bayat Ekmekleri Nasıl Değerlendirebiliriz? Tarifi Yapılışı 1 Bayatlamış ekmekleri minik minik doğrayalım Fırın tepsisine koyalım, tavada terayağını ve sıvı yağı ekleyip üzerine baharatlarını ekleyip altını kapatalım ve ekmeklerin üzerine gezdirelim fırına verelim 180°*Kızarıp çıtır çıtır olunca fırından alalım istediğimiz çorba ile servis edelim
2 Bayatlayan ekmekleri ufalayıp 23 gün tepsinin üzerinde bekletelim ki biraz kurusun Kuruyan ekmekleri robattan geçirip elekten geçirelim Köftelerde kullanabiliriz
3 Yine bayatlamış ,tazeliğini yitirdiği ekmeklerimizi dilimleyelim ve yumurtaya bulayıp kızartalım Böylelikle ekmeklerimiz israf olmadan tüketilmiş oluyor
hadisi şerifte buyurulduğu gibi : Yiyiniz, içiniz fakat israf etmeyiniz