iltasyazilim
FD Üye
Bayat Ekmeklerimizi Değerlendirelim Tarifi İçin Malzemeler Ana Malzeme:
*1, 5 Bayat Ekmek
*2 Yemek Kaşığı Tereyağ
*2 Yemek Kaşığı Zeytintağ
Üstü İçin:
*250 gr Kıyma ( İstenirse Kuşbaşı, Pirzolalık ) Et de Nefis olur
*1 Yemek Kaşığı Tereyağ
*1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
*2 Yemek Kaşığı Salça
*1 Çay Kaşığı Kırmızı biber, Karabiber, Tuz
*1 Baş Sarmısak
*2 Yemek Kağığı Tereyağ
Bayat Ekmeklerimizi Değerlendirelim Tarifi Yapılışı
Önce ekmeklerinizi küp küp doğrayıp 2 kaşık tereyağ ve zeytinyağ koyduğumuz tavanızda arkalı önlü kısık ateşte kızartıyoruz
Diğer tarafta ayrı bir tavada kıymamızı malzemeleri katıp kavuruyoruz
Önce servis tabağımıza ekmekleri koyup üzerine salçamızı 2 su bardağı suyla açıp kızdırıp sos olarak kızarmış ekmeklerin üzerine döküyoruz Kavurduğumuz kıymalı harcımızıda seriyoruz Ekmeklerimizin üzerine döküyoruz
Üstüne 2 yemek kaşığı tereyağ kızdırıp döküyoruz
Afiyetler
*1, 5 Bayat Ekmek
*2 Yemek Kaşığı Tereyağ
*2 Yemek Kaşığı Zeytintağ
Üstü İçin:
*250 gr Kıyma ( İstenirse Kuşbaşı, Pirzolalık ) Et de Nefis olur
*1 Yemek Kaşığı Tereyağ
*1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
*2 Yemek Kaşığı Salça
*1 Çay Kaşığı Kırmızı biber, Karabiber, Tuz
*1 Baş Sarmısak
*2 Yemek Kağığı Tereyağ
Bayat Ekmeklerimizi Değerlendirelim Tarifi Yapılışı
Önce ekmeklerinizi küp küp doğrayıp 2 kaşık tereyağ ve zeytinyağ koyduğumuz tavanızda arkalı önlü kısık ateşte kızartıyoruz
Diğer tarafta ayrı bir tavada kıymamızı malzemeleri katıp kavuruyoruz
Önce servis tabağımıza ekmekleri koyup üzerine salçamızı 2 su bardağı suyla açıp kızdırıp sos olarak kızarmış ekmeklerin üzerine döküyoruz Kavurduğumuz kıymalı harcımızıda seriyoruz Ekmeklerimizin üzerine döküyoruz
Üstüne 2 yemek kaşığı tereyağ kızdırıp döküyoruz
Afiyetler