Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayat Ekmekten İçli Köfte

Bayat Ekmekten İçli Köfte

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bayat Ekmekten İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Dışı için;

*1*ekmek
*1*tatlı kaşığı tuz
*1*tatlı kaşığı karabiber
*1*çay bardağı ince bulgur
*1 çay bardağı un
*Yarım çay bardağı irmik

İçi için;

*Kıyma
*Ceviz
*Kimyon
*Karabiber
*Tuz
*Maydanoz
*Salça
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 büyük soğan

Bayat Ekmekten İçli Köfte Tarifi Yapılışı Slm arkadaşlar davet sonrası kalan dört ekmekle neler yapabilirim kaygısına girince bu tarifi buldum ama ben üzerinde ve ölçülerde bazı değişiklikler yaptım sonuç harika diyebilirim hemde ilk kez yapmama rağmen öncelikle bayat ekmeği güzelce ıslatıp sıkıp kabımıza alıyoruzÜzerine diğer malzemeleri ekleyin yaklaşık 20 dk yoğuruyoruz iyice yoğurmak gerek sakız gibi olmalı ne çok kuru ne de cıvık olmayacak kıvamı tutturmak için un ekleyerek bilirsiniz verdiğim ölçüleri azar azar ekleyin kıvamını bulduğumuz da eklemeye bilirsiniz de Daha sonra harcımız dinlenirken içini hazırlıyorum kıyma soğan i kavurup salça tuz baharatı en son da ceviz maydanoz ekleyip kenara alıyoruz Elimizi ıslatıp baş parmağınızla şekil verip içini incecik açıyoruz içine harcımız koyup kapatıyoruzBu işlemden sonra tencereye haslamak için su ve tuzu atıp kaynayınca köftelerimizi içine atıyoruz 15 dk kaynattıktan sonra çıkarıp tereyağı salçalı sos ve yoğurt ile servis ediyoruz Afiyet olsun bereketli huzurlu sağlıklı ve bol feyizli Ramazan i şerifler Ha bu arada dilerseniz yağlada yapabilir siniz onu da denedim gayet iyi oldu

858,496Konular
982,159Mesajlar
30,100Kullanıcılar
serkanyircinSon üye
Üst Alt