iltasyazilim
FD Üye
Bayatlamayan Kıyır Kurabiye (Bol Susamlı) Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağ veya margarin( oda sıcaklığında yumuşamış)
*12 su bardağı sıvı yağ
*12 su bardağı su
*12 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*1 yumurta( sarısı içine beyazı dışına )
*44, 5 su bardağı un
Üzerine:
*1 yumurta beyazı
*1 çay bardağı susam
Bayatlamayan Kıyır Kurabiye (Bol Susamlı) Tarifi Yapılışı Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılır Un ve kabartma tozu eklenip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır şekil verip yağlı kağıt üzerine dizilir Hepsi bitince kurabiyeler önce yumurta beyazına sonra susama batırılıp fırın tepsisine dizilir 180 derece fırında kontrollü olarak 2025 dk pişirilir Soğuyunca cam kapaklı kabın içinde muhafaza edilirse çok uzun süre dayanır Malzemeleri 2 kat yaparak daha fazla kurabiye elde edebilirsiniz Gerçekten çokkkk uzuuuuuun süre taze ve kıyır kıyır kalıyor Afiyet olsun Şimdiden denemenizi tavsiye ederim
*125 gr tereyağ veya margarin( oda sıcaklığında yumuşamış)
*12 su bardağı sıvı yağ
*12 su bardağı su
*12 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*1 yumurta( sarısı içine beyazı dışına )
*44, 5 su bardağı un
Üzerine:
*1 yumurta beyazı
*1 çay bardağı susam
Bayatlamayan Kıyır Kurabiye (Bol Susamlı) Tarifi Yapılışı Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılır Un ve kabartma tozu eklenip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır şekil verip yağlı kağıt üzerine dizilir Hepsi bitince kurabiyeler önce yumurta beyazına sonra susama batırılıp fırın tepsisine dizilir 180 derece fırında kontrollü olarak 2025 dk pişirilir Soğuyunca cam kapaklı kabın içinde muhafaza edilirse çok uzun süre dayanır Malzemeleri 2 kat yaparak daha fazla kurabiye elde edebilirsiniz Gerçekten çokkkk uzuuuuuun süre taze ve kıyır kıyır kalıyor Afiyet olsun Şimdiden denemenizi tavsiye ederim