iltasyazilim
FD Üye
Bayatlamayan Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık su (ben büyük boy su bardağı kullandım)
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz maya
*1 paket kabartma tozu
İçi harcı;
*2 büyük patates
*1 küçük kuru soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Toz kırmızı biber
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*
Bayatlamayan Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı Şimdi vereceğim tarif hem az malzemeli hemde çok lezzetli
Bir kabın içine iki su bardağı ılık suyu koyuyoruz üzerine mayamızı katıp bi beş dakika bekletiyoruz Maya aktif hale gelmiş oluyor Sonra kalan malzemeleri şekeri ,sıvı yağı, kabartma tozunu ve tuzu katıp aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
Hamurumuz sert olmasın mayalanması zor oluyor
Yoğurduğumuz hamuru yarım saat bekletiyoruz Mayalandıktan sonra şekil verip tepside de onbeş yirmi dakika bekletiyoruz
Ben patatesli yaptım isteğe bağlı peynirli de yapılabilir
İç harcı için patatesleri küp küp doğrayıp az tuzlu suda haşlıyoruz
Haşlanan patatesleri süzüyoruz kavurduğumuz soğanın içine patatesleri ve toz biberi ilave edip ezerek karıştırıyoruz Mayalanan poğaçalarımızı fırına verip pişiriyoruz Servise hazır Afiyet olsun??
*2 su bardağı ılık su (ben büyük boy su bardağı kullandım)
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz maya
*1 paket kabartma tozu
İçi harcı;
*2 büyük patates
*1 küçük kuru soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Toz kırmızı biber
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*
Bayatlamayan Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı Şimdi vereceğim tarif hem az malzemeli hemde çok lezzetli
Bir kabın içine iki su bardağı ılık suyu koyuyoruz üzerine mayamızı katıp bi beş dakika bekletiyoruz Maya aktif hale gelmiş oluyor Sonra kalan malzemeleri şekeri ,sıvı yağı, kabartma tozunu ve tuzu katıp aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
Hamurumuz sert olmasın mayalanması zor oluyor
Yoğurduğumuz hamuru yarım saat bekletiyoruz Mayalandıktan sonra şekil verip tepside de onbeş yirmi dakika bekletiyoruz
Ben patatesli yaptım isteğe bağlı peynirli de yapılabilir
İç harcı için patatesleri küp küp doğrayıp az tuzlu suda haşlıyoruz
Haşlanan patatesleri süzüyoruz kavurduğumuz soğanın içine patatesleri ve toz biberi ilave edip ezerek karıştırıyoruz Mayalanan poğaçalarımızı fırına verip pişiriyoruz Servise hazır Afiyet olsun??