iltasyazilim
FD Üye
Bayatlamayan Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı maden suyu
*1 su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz bir paket yaş maya
*2 yumurta akı hamura sarısı dışına
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*Susam veya haşhaş
İç malzemesi :
*5 orta boy patates
*Tuz, toz biber, kimyon, karabiber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bayatlamayan Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı Süt ,soda ,sıvı yağ, şeker, tuz ,maya ,hamur kabına alınarak karıştırılır 5 dk bekletin maya kabarana kadar sonra unu ekleyerek çok sert olmayan hamur elde edilir Mayası gelene kadar bekletin benimki yarım saatte geldi Sonra iç malzemesini hazırlayın, ben patates kullandım siz istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz Hamurdan bezeler alarak iç malzemesini koyup kapatıyoruz Yağlanmış tepside 10 dk bekletip yumurta sarısı sürüp haşhaşla süsledikten sonra fırına veriyoruz Yumuşacık çok lezzetli poğaçalarımız hazır afiyet şifa olsun inşaallah hoşçakalın*????
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı maden suyu
*1 su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz bir paket yaş maya
*2 yumurta akı hamura sarısı dışına
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*Susam veya haşhaş
İç malzemesi :
*5 orta boy patates
*Tuz, toz biber, kimyon, karabiber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bayatlamayan Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı Süt ,soda ,sıvı yağ, şeker, tuz ,maya ,hamur kabına alınarak karıştırılır 5 dk bekletin maya kabarana kadar sonra unu ekleyerek çok sert olmayan hamur elde edilir Mayası gelene kadar bekletin benimki yarım saatte geldi Sonra iç malzemesini hazırlayın, ben patates kullandım siz istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz Hamurdan bezeler alarak iç malzemesini koyup kapatıyoruz Yağlanmış tepside 10 dk bekletip yumurta sarısı sürüp haşhaşla süsledikten sonra fırına veriyoruz Yumuşacık çok lezzetli poğaçalarımız hazır afiyet şifa olsun inşaallah hoşçakalın*????