iltasyazilim
FD Üye
Bayatlamayan Pofuduk Poğaçam Tarifi İçin Malzemeler
*1 yemek kaşığı kuru maya
*25 yemek kaşığı toz şeker
*2 bardak ılık süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım su bardağı ayçiçek yağı
*35 su bardağı un
İçi için;
*Beyaz peynir
*Ev yapımı zeytin ezmesi
Üzeri için;
*2 yumurta sarısı
Bayatlamayan Pofuduk Poğaçam Tarifi Yapılışı 1 yemek kaşığı kuru mayayı şekeri tuzu kabımıza alalım 2 bardak sütün yarısı ile bunları eritelim Ayçiçek yağını ekleyip çırpalım Unu kontrollü ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edelim Ben 1 saat üstünü örtüp mayalanmasını bekliyorum Acelesi olan yarım saat 45 dakikada bekletebilir Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alalım Tahtanın üzerinde el yordamı ile açıp içini dolduralım Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim Hamur bittikten sonra üzerine yumurta sarısını sürüp fırına verelim Ben acelem olduğu için hep 200 derece de 15 dakika da pişiyorum Afiyet olsun
*1 yemek kaşığı kuru maya
*25 yemek kaşığı toz şeker
*2 bardak ılık süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım su bardağı ayçiçek yağı
*35 su bardağı un
İçi için;
*Beyaz peynir
*Ev yapımı zeytin ezmesi
Üzeri için;
*2 yumurta sarısı
Bayatlamayan Pofuduk Poğaçam Tarifi Yapılışı 1 yemek kaşığı kuru mayayı şekeri tuzu kabımıza alalım 2 bardak sütün yarısı ile bunları eritelim Ayçiçek yağını ekleyip çırpalım Unu kontrollü ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edelim Ben 1 saat üstünü örtüp mayalanmasını bekliyorum Acelesi olan yarım saat 45 dakikada bekletebilir Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alalım Tahtanın üzerinde el yordamı ile açıp içini dolduralım Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim Hamur bittikten sonra üzerine yumurta sarısını sürüp fırına verelim Ben acelem olduğu için hep 200 derece de 15 dakika da pişiyorum Afiyet olsun