iltasyazilim
FD Üye
Bayatlamayan Poğaça Tam Buğday Unlu Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
**1*su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
**2 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya veya
*1 çorba kaşığı kuru maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 5 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı mahlep
*1 adet yumurta
*Yaklaşık 8 su bardağı tam buğday un
Arası için;
*Peynir
*Tereyağı
Üzeri için:
*1 adet yumurta
*Çörek otu ya da susam
Bayatlamayan Poğaça Tam Buğday Unlu Tarifi Yapılışı 1 İlk olarak poğaçalarımızın hamurunuz hazırlıyoruz Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin Sıvı yağı, yoğurt, tuz, yumurta ve un ekleyerek hamuru yoğurun
2 Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz *Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin
3 Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek aralarına peynir koyup mink parça tereyağ sürüyoruz Üzerine yumurta sarısı sürün Daha kolay şekil verebilmek için tezgahınıza az miktarda un serpin
4 185 derecede ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin *Afiyet olsun
**1*su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
**2 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya veya
*1 çorba kaşığı kuru maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 5 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı mahlep
*1 adet yumurta
*Yaklaşık 8 su bardağı tam buğday un
Arası için;
*Peynir
*Tereyağı
Üzeri için:
*1 adet yumurta
*Çörek otu ya da susam
Bayatlamayan Poğaça Tam Buğday Unlu Tarifi Yapılışı 1 İlk olarak poğaçalarımızın hamurunuz hazırlıyoruz Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin Sıvı yağı, yoğurt, tuz, yumurta ve un ekleyerek hamuru yoğurun
2 Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz *Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin
3 Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek aralarına peynir koyup mink parça tereyağ sürüyoruz Üzerine yumurta sarısı sürün Daha kolay şekil verebilmek için tezgahınıza az miktarda un serpin
4 185 derecede ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin *Afiyet olsun