Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayatlamayan Poğaça Tam Buğday Unlu

Bayatlamayan Poğaça Tam Buğday Unlu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bayatlamayan Poğaça Tam Buğday Unlu Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:


**1*su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
**2 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya veya
*1 çorba kaşığı kuru maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 5 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı mahlep
*1 adet yumurta
*Yaklaşık 8 su bardağı tam buğday un

Arası için;


*Peynir
*Tereyağı

Üzeri için:


*1 adet yumurta
*Çörek otu ya da susam

Bayatlamayan Poğaça Tam Buğday Unlu Tarifi Yapılışı 1 İlk olarak poğaçalarımızın hamurunuz hazırlıyoruz Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin Sıvı yağı, yoğurt, tuz, yumurta ve un ekleyerek hamuru yoğurun
2 Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz *Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin
3 Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek aralarına peynir koyup mink parça tereyağ sürüyoruz Üzerine yumurta sarısı sürün Daha kolay şekil verebilmek için tezgahınıza az miktarda un serpin
4 185 derecede ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin *Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,903Mesajlar
29,928Kullanıcılar
tjay78Son üye
Üst Alt