iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 şişe soda
2 su bardağı un
İç malzeme için
14 demet maydanoz
250 gr beyaz peynir
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
Haşhaş
Bayatlamayan poğaça hazırlanışı
Lezzet'in bu pratik tarifleri ile ramazan sofralarınıza ayrı bir özen katın Yaş mayayı ılık sütün içinde toz şekerle birlikte eritin Kalan hamur malzemelerini de ekleyip yoğurun Mayalanması için üzerini bir bezle örtüp 45 dakika bekletin Beyaz peyniri çatalla ezip maydanozu ince kıyın ve karıştırın Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine peynirli karışımdan paylaştırın Elinizle yuvarlayıp kapatın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip servis yapın
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 şişe soda
2 su bardağı un
İç malzeme için
14 demet maydanoz
250 gr beyaz peynir
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
Haşhaş
Bayatlamayan poğaça hazırlanışı
Lezzet'in bu pratik tarifleri ile ramazan sofralarınıza ayrı bir özen katın Yaş mayayı ılık sütün içinde toz şekerle birlikte eritin Kalan hamur malzemelerini de ekleyip yoğurun Mayalanması için üzerini bir bezle örtüp 45 dakika bekletin Beyaz peyniri çatalla ezip maydanozu ince kıyın ve karıştırın Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine peynirli karışımdan paylaştırın Elinizle yuvarlayıp kapatın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip servis yapın