iltasyazilim
FD Üye
Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 paket maya
*2 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
Bayatlamayan Poğaça Tarifi Yapılışı Maya; ılık su, süt *ve toz şeker karıştırın 2 dakika bekletin Diğer malzemeleri katıp yavaş yavaş ekleyerek yoğurun kulak memesi kıvamına geldikten sonra 15 dakika bekletin Daha sonra 30 küçük bezeye ayırın bunları da 10 10 10 olmak üzere üçe bölün aralarına erimiş margarin ya da tereyağı ile yağlayın Onu daha sonra 1 cm kalınlığa gelecek şekilde merdane ile açın üçgen şekli vererek sigara böreği gibi sarın Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
Küçük bir not :
Derin dondurucuda saklanabilir tekrar ısıtılıp servis yapılabilir
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 paket maya
*2 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
Bayatlamayan Poğaça Tarifi Yapılışı Maya; ılık su, süt *ve toz şeker karıştırın 2 dakika bekletin Diğer malzemeleri katıp yavaş yavaş ekleyerek yoğurun kulak memesi kıvamına geldikten sonra 15 dakika bekletin Daha sonra 30 küçük bezeye ayırın bunları da 10 10 10 olmak üzere üçe bölün aralarına erimiş margarin ya da tereyağı ile yağlayın Onu daha sonra 1 cm kalınlığa gelecek şekilde merdane ile açın üçgen şekli vererek sigara böreği gibi sarın Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
Küçük bir not :
Derin dondurucuda saklanabilir tekrar ısıtılıp servis yapılabilir