iltasyazilim
FD Üye
Bayatlamayan Sodalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*1 yemek kaşığı tuz
*1, 5 yemek kaşığı şeker
*1 paket yaş maya
*1 adet oda sıcaklığında maden suyu
*Alabildiğine un
ÜZERİ İÇİN;
*1 yumurta sarısı
*Çörekotu
Bayatlamayan Sodalı Poğaça Tarifi Yapılışı Derin bir kaba tüm malzemeleri katıyoruz Yavaş yavaş un katarak yoğurmaya başlıyoruz
Yumuşak bir hamur elde edilene kadar un katmaya devam ediniz Hamur sert olmasın
Daha sonra yoğurulan hamuru mayalanmak üzere üzerine streç film çekerek bir örtünün altında 30 dk mayalanmaya bırakın
Mayalanan hamuru küçük parçalar halinde bölüp avucunuzun içerisinde elinizi sıvı yağla yağlayarak avuç içi büyüklüğünde açınız
İçerisine peynir ilave edip kapatınız bu işlemi hamurunuz bitene kadar devam ettirin
Hazırladığınız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürünüz ve çörek otu ekleyiniz
180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 25 dk pişiriniz
Herkese afiyet olsun
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*1 yemek kaşığı tuz
*1, 5 yemek kaşığı şeker
*1 paket yaş maya
*1 adet oda sıcaklığında maden suyu
*Alabildiğine un
ÜZERİ İÇİN;
*1 yumurta sarısı
*Çörekotu
Bayatlamayan Sodalı Poğaça Tarifi Yapılışı Derin bir kaba tüm malzemeleri katıyoruz Yavaş yavaş un katarak yoğurmaya başlıyoruz
Yumuşak bir hamur elde edilene kadar un katmaya devam ediniz Hamur sert olmasın
Daha sonra yoğurulan hamuru mayalanmak üzere üzerine streç film çekerek bir örtünün altında 30 dk mayalanmaya bırakın
Mayalanan hamuru küçük parçalar halinde bölüp avucunuzun içerisinde elinizi sıvı yağla yağlayarak avuç içi büyüklüğünde açınız
İçerisine peynir ilave edip kapatınız bu işlemi hamurunuz bitene kadar devam ettirin
Hazırladığınız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürünüz ve çörek otu ekleyiniz
180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 25 dk pişiriniz
Herkese afiyet olsun