iltasyazilim
FD Üye
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin 250 gram veya tereyağı (oda sıcaklığında)
*2 adet yumurta akı(sarısı üzeri için)
*2 yemek kaşığı sirke
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket karartma tozu
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*Çörek otu
*Susam
*Yumurta sarısı
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı Mis gibi bayatlamayan tazeliğini koruyan bir tarifidir arkadaşlar Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun
Hemen tarife geliyorum;
İlk olarak margarin ve sıvı yağımızı kabımıza alıp yoğuruyoruz
Ardından diğer bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında elimize yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz
Dilediğimiz gibi şekillendiriyoruz nasıl kolayınıza ve arzunuza gelirse
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın hepimize kurabiyelerimizi diziyoruz
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süslüyoruz
180 derecelik fırında altı üstü kızarana dek pişiriyoruz
*1 paket margarin 250 gram veya tereyağı (oda sıcaklığında)
*2 adet yumurta akı(sarısı üzeri için)
*2 yemek kaşığı sirke
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket karartma tozu
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*Çörek otu
*Susam
*Yumurta sarısı
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı Mis gibi bayatlamayan tazeliğini koruyan bir tarifidir arkadaşlar Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun
Hemen tarife geliyorum;
İlk olarak margarin ve sıvı yağımızı kabımıza alıp yoğuruyoruz
Ardından diğer bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında elimize yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz
Dilediğimiz gibi şekillendiriyoruz nasıl kolayınıza ve arzunuza gelirse
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın hepimize kurabiyelerimizi diziyoruz
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süslüyoruz
180 derecelik fırında altı üstü kızarana dek pişiriyoruz