iltasyazilim
FD Üye
Bayatlamayan Tuzlu Kuru Pasta Tarifi İçin Malzemeler 2 Tepsi Fırın Kurabiyesi için;
*250 gram margarin ( Sana hamur işi kullandım)
*2 yumurta ( 1 yumurta hamur içine giriyor Diğer yumurta beyazı ve sarısı ayrılarak iki küçük kaba konuluyor kurabiyelerden yarısı beyaz ile diğer yarısı da yumurta sarısı ile fırçalanıyor )
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 tatlı kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı sirke (Elma, üzüm 2 side olur sirke kokusu olmuyor)
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı mahlep
*Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)
Bayatlamayan Tuzlu Kuru Pasta Tarifi Yapılışı Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarin ile sıvı yağ birbirine karıştırılarak 1 tam yumurta, sirke, mahlep ve tuzşeker yoğurma kabına alınarak kabartma tozu ve un da dahil edilerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamurun dağılmaması için çok yumuşak bırakılmamalı, avcunuzda yuvarladığınızda şekil verilebilecek kıvama gelene kadar un eklenmelidir Her unun hamura girme miktarının farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır Hamuru görsellerdeki gibi yada istediğiniz gibi şekillendirip yarısını yumurta beyazı ile diğer yarısını da yumurta sarısı ile fırçalayarak üzerine susam, çörek otu serpiştirerek önceden çok iyi ısınmış 190 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirerek bu çok lezzetli kurabiyerleri elde edebilirsiniz
NOT: İki buz dolabı poşeti arasında açarak kesme yapabilirsiniz ekstra un kullanmayın
Ağzı kapalı cam bir kapta buz dolabının alt kısmında günlerce tazeliğini koruyarak muhafaza edebilirsiniz
*250 gram margarin ( Sana hamur işi kullandım)
*2 yumurta ( 1 yumurta hamur içine giriyor Diğer yumurta beyazı ve sarısı ayrılarak iki küçük kaba konuluyor kurabiyelerden yarısı beyaz ile diğer yarısı da yumurta sarısı ile fırçalanıyor )
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 tatlı kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı sirke (Elma, üzüm 2 side olur sirke kokusu olmuyor)
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı mahlep
*Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)
Bayatlamayan Tuzlu Kuru Pasta Tarifi Yapılışı Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarin ile sıvı yağ birbirine karıştırılarak 1 tam yumurta, sirke, mahlep ve tuzşeker yoğurma kabına alınarak kabartma tozu ve un da dahil edilerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamurun dağılmaması için çok yumuşak bırakılmamalı, avcunuzda yuvarladığınızda şekil verilebilecek kıvama gelene kadar un eklenmelidir Her unun hamura girme miktarının farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır Hamuru görsellerdeki gibi yada istediğiniz gibi şekillendirip yarısını yumurta beyazı ile diğer yarısını da yumurta sarısı ile fırçalayarak üzerine susam, çörek otu serpiştirerek önceden çok iyi ısınmış 190 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirerek bu çok lezzetli kurabiyerleri elde edebilirsiniz
NOT: İki buz dolabı poşeti arasında açarak kesme yapabilirsiniz ekstra un kullanmayın
Ağzı kapalı cam bir kapta buz dolabının alt kısmında günlerce tazeliğini koruyarak muhafaza edebilirsiniz