iltasyazilim
FD Üye
Bayatlamayan Tuzlu Pastane Kurabiyesi ( Birebir Aynı Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr tereyağı veya margarin ( oda ısısında yumuşamış )
*13 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*1, 5 çay kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı mahlep ( isteğe bağlı )
*3 su bardağı un
Üzeri için :
*1 adet yumurta sarısı
*Çörekotu ve susam
Bayatlamayan Tuzlu Pastane Kurabiyesi ( Birebir Aynı Lezzet ) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar orjinal tuzlu pastane kurabiyesi ile aynı lezzette kıyır kıyır ağızda dağılıyor, içinde süt ürünleri olmadığı için de uzun süre bayatlama olmuyor kesinlikle sirke kokmayan favoriniz olucak bir kurabiye mutlaka deneyiniz önceki pastane tariflerim gibi yine herkes dışardan aldığınızı zannedecek ve eviniz mis gibi kokacak buyrun tarife
????
1
*Derin bir kap içerisine yumuşamış tereyağı veya margarini, sirkeyi ve sıvı yağı alıp elinizle iyice karıştırın
*Üzerine kabartma tozunu, tuzu, şekeri ve mahlebi ekleyerek bir tur daha karıştırıp azar azar unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın düz bir zeminde rulo şekline getirin
*Örgü şeklinde birbirine sararak şekil verin
*Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyelerinizi aralıklı dizin
*Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 1520dk pişirin
*İlk sıcağı gittikten sonra servis edebilirsiniz
NOT: Mahlebi aktarlardan veya büyük marketlerden bulabilirsiniz Ya da Mahlepli kabartma tozu kullanabilirsiniz
Kurabiyelerinizi hava almayacak şekilde saklama kabında veya kapaklı cam kavanozlarda uzun süre saklayabilirsiniz
AFİYET OLSUN ?
*200 gr tereyağı veya margarin ( oda ısısında yumuşamış )
*13 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*1, 5 çay kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı mahlep ( isteğe bağlı )
*3 su bardağı un
Üzeri için :
*1 adet yumurta sarısı
*Çörekotu ve susam
Bayatlamayan Tuzlu Pastane Kurabiyesi ( Birebir Aynı Lezzet ) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar orjinal tuzlu pastane kurabiyesi ile aynı lezzette kıyır kıyır ağızda dağılıyor, içinde süt ürünleri olmadığı için de uzun süre bayatlama olmuyor kesinlikle sirke kokmayan favoriniz olucak bir kurabiye mutlaka deneyiniz önceki pastane tariflerim gibi yine herkes dışardan aldığınızı zannedecek ve eviniz mis gibi kokacak buyrun tarife
????
1
*Derin bir kap içerisine yumuşamış tereyağı veya margarini, sirkeyi ve sıvı yağı alıp elinizle iyice karıştırın
*Üzerine kabartma tozunu, tuzu, şekeri ve mahlebi ekleyerek bir tur daha karıştırıp azar azar unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın düz bir zeminde rulo şekline getirin
*Örgü şeklinde birbirine sararak şekil verin
*Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyelerinizi aralıklı dizin
*Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 1520dk pişirin
*İlk sıcağı gittikten sonra servis edebilirsiniz
NOT: Mahlebi aktarlardan veya büyük marketlerden bulabilirsiniz Ya da Mahlepli kabartma tozu kullanabilirsiniz
Kurabiyelerinizi hava almayacak şekilde saklama kabında veya kapaklı cam kavanozlarda uzun süre saklayabilirsiniz
AFİYET OLSUN ?