Bayburt Galacoş Tarifi İçin Malzemeler 200 gram dana kıyma1 adet orta boy soğan1, 5 su bardağı yeşil mercimek2 yemek kaşığı domates biber salçası karışımıDeğişken yağ3 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz1 akarsu kaşığı karabiber, pul biber1 kase süzme yoğurt45 yemek kaşığı tereyağı3 adet çivi pide Bayburt Galacoş Tarifi Yapılışı Pideler küçük küçük doğranıp üstüne eritilmiş tereyağı gezdirilir ve fırında kızartılırKıymalı harç planlamak için ;soğanlar minik ufak doğranır akışkan yağ ile tavaya alınır azıcık pişirilir Üstüne salça ilave edilip kıyma eklenirTuzlu baharatlar katılırPişince üstüne haşlanmış yeşil mercimekler de eklenip azıcık daha pişirip altı kapatılırbir de süzme yoğurt su ile birazcık sulandırılırSarımsaklar içine rendelenirFırında kızartılan pideler oldukça büyük bir borcam tepsi yada tabağın dibine dizilirÜzerine sarımsaklı yoğurdun bir kısmı dökülürÜzerine kıymalı harç eklenir en üste kalan yoğurt dökülür1 yemek kaşığı salça 2 yemek yemek kaşığı tereyağında eritilirYoğurdun üzerine dökülür Sunuma hazırlanmış Sıhhat olsunol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur