bayburt yeresel yemeği galacoş galacoş yemeği bayburt kebabı Galacoş Malzemeler : 250 gr Yeşil mercimek 500 gr kıyma 200gr tereyağı 1 Adet Büyük Yükseklik soğan 2 kaşık salça 3 su bardağı süzme yoğurt veya kurut 2 adet pide veya konut ekmeği Yapılışı : Mercimekleri 2,5 su bardağı suda hafif diri kalacak şekilde haşlayarak süzülürBir kenarda bekletilirSoğanlar küçük minik kıyılır Yağda kavrulurKıyma ek edilerek 5 dakika zaman ile karıştırarak kavrulur Mercimek salça ilave edilirTuz ve karabiberde ilave edilerek lezzetlendirilir Servis tabağına pideler doğranır Kıymalı karışım ekmeklerin üstüne dengeli bir şekilde yayılırEzilmiş süzme yoğurt üstüne dökülürYağ kızdırılarak yemeğin üzerine gezdirilirServis yapılır