iltasyazilim
FD Üye
Bayburt Yöresinden Ekşi Lahana Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase lahana turşusu
*1 baş soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı kuyruk yağı
*Birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası
*1 su bardağı bulgur
*3 adet arnavut biberi
*3 parça kemikli et
*1 litre sıcak su
*Tuz katmıyoruz, turşu tuzlu olduğu için
Bayburt Yöresinden Ekşi Lahana Yemeği Tarifi Yapılışı Tencereye sırasıyla sıvı yağ, kuyruk yağı, soğan konulup pembeleşinceye kadar kavrulur Sonra salçalar eklenip 1 dk daha kavrulduktan sonra lahana ilave edilir arkasından kemiklerde tencereye alınır 1 ila 2 defa çevrilip bulgurda eklenir Kaynamış olan sıcak su lahanaları geçecek kadar üzerine dökülür 1 taşım kaynadıktan sonra altı yarıma getirilir ara ara karıştırılarak 1 saat pişirilir
*1 kase lahana turşusu
*1 baş soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı kuyruk yağı
*Birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası
*1 su bardağı bulgur
*3 adet arnavut biberi
*3 parça kemikli et
*1 litre sıcak su
*Tuz katmıyoruz, turşu tuzlu olduğu için
Bayburt Yöresinden Ekşi Lahana Yemeği Tarifi Yapılışı Tencereye sırasıyla sıvı yağ, kuyruk yağı, soğan konulup pembeleşinceye kadar kavrulur Sonra salçalar eklenip 1 dk daha kavrulduktan sonra lahana ilave edilir arkasından kemiklerde tencereye alınır 1 ila 2 defa çevrilip bulgurda eklenir Kaynamış olan sıcak su lahanaları geçecek kadar üzerine dökülür 1 taşım kaynadıktan sonra altı yarıma getirilir ara ara karıştırılarak 1 saat pişirilir