Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayezid-İ Bistami Kimdir

Bayezid-İ Bistami Kimdir

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bayezidİ Bistami Hayatı

Bayezidİ Bistami Evliyanın büyüklerinden Silsilei aliyye adı bahşedilen büyük alimler silsilesinin beşincisi İsmi Tayfur, babasının ismi İsa, künyesi Ebu Yezid olup, lakabı Sultanü'larifin'dir Bayezidi Bistami diye ünlü olmuştur 776 (H 160) ya da 803 (H 188) senesinde Hazar denizinin güney sahillerindeki Bistam şehrinde doğdu

Bayezidİ Bistami Minik yaşta ilim tahsiline başlayan Bayezidi Bistami, bir gün Kur'anı kerim okumak için gittiği mektepte okuduğu bir ayeti kerime üzerine erkenden eve döndü Annesi neden erken eve döndün diye sorduğunda; Bir ayeti kerime okudum Allahü teala kendisine ve sana hizmet etmemi emrediyor Bunun için anında hizmete koştum Ya benim için Allahü tealaya yalvar, sana hizmet edeyim, yahut da bırak kendimi Allah'a vereyimdedi Annesi de; Seni Allahü teala için bıraktım, kendini yalnız O'na verdedi Bayezidi Bistami hazretleri kendisini Allahü tealaya verdi

Bayezidİ Bistami 846 (H 231) veya 875 (H 261) senesinde Bistam'da vefat etti *

858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt