iltasyazilim
FD Üye
Bayram Aşuresi Tarifi İçin Malzemeler
*300 gram kuru kayısı
*300 gram kuru incir
*200 gram kuru çekirdeksiz üzüm
*4 adet elma
*2 portakal
*1 kg toz şeker
*1 kase fasulye
*1 kase nohut
*1 kase buğday
*300 gram çiğ badem
*300 gram kavrulmuş fındık
*300 gram ceviz içi
Bayram Aşuresi Tarifi Yapılışı Öncelikle fasulyeyi, nohutu ve buğdayı ayrı yerlerde iyice haşlayın Çiğ bademleri suya koyun Meyveleri minik minik minik doğrayın Portakalın kabuğunu soyun ve acısı gitsin diye tek başına haşlayın Sonra tüm malzemeleri büyük bir tencereye alın Tencere dolacak kadar su ekleyin İyice pisinceye kadar kaynatın En son şekerini koyup 3 dk kaynatın ve dışarıda soğumaya bırakın biraz soğuduktan sonra buzdolabına koyun Ardından bademlerin kabuğunu soyun ve aşureye ekleyin Servis anında isteğe göre cevizi ve fındığı ekleyin
AFİYET OLSUN
*300 gram kuru kayısı
*300 gram kuru incir
*200 gram kuru çekirdeksiz üzüm
*4 adet elma
*2 portakal
*1 kg toz şeker
*1 kase fasulye
*1 kase nohut
*1 kase buğday
*300 gram çiğ badem
*300 gram kavrulmuş fındık
*300 gram ceviz içi
Bayram Aşuresi Tarifi Yapılışı Öncelikle fasulyeyi, nohutu ve buğdayı ayrı yerlerde iyice haşlayın Çiğ bademleri suya koyun Meyveleri minik minik minik doğrayın Portakalın kabuğunu soyun ve acısı gitsin diye tek başına haşlayın Sonra tüm malzemeleri büyük bir tencereye alın Tencere dolacak kadar su ekleyin İyice pisinceye kadar kaynatın En son şekerini koyup 3 dk kaynatın ve dışarıda soğumaya bırakın biraz soğuduktan sonra buzdolabına koyun Ardından bademlerin kabuğunu soyun ve aşureye ekleyin Servis anında isteğe göre cevizi ve fındığı ekleyin
AFİYET OLSUN