iltasyazilim
FD Üye
Ramazan Bayramına Özel Baklava Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı değişken yağ
Bir subardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım limon
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
3 yumurta
Alabildiği kadar un
Baklava yapıldıktan daha sonra
2 paket margarin
Şerbet için
2 kilo şeker
2kilo su
Yarım limon
Bayram Baklavası yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim Bu hamuru 12 parçaya bölelim Her parcayı 10 eşdeğer şekilde fındık büyüklüğünde yuvarlaklar elde edelim Bu yuvarlakları nişasta unu ile açalım Bir çay tabağı büyüklüğünde 10 taneyi üst üste koyalım Gevşemiş nışastası bol olsun Sonradan büyük açalım Tepsiye koyalım ve üstüne ceviz serpelim Bu işlem 12 kez yapılacak daha sonra keselim Üstüne erimiş 2 adet margarini dökelim ve fırına sürelim Yaklaşık 40 45 dakika fırını açmadan pişirelim Sonra üstüne gazete koyalım 15 saatte düşük ayarda pişirelim Sonra şerbeti hazırlayalım 2kilo şeker 2 kilo su yarım limonu koyalım tencereye kaynatalımşerbet kıvama gelirken sırası gelmişken baklavamız soğusun Tatlı soğuk serbet sıcak olacak serbet kıvama gelince tatlının üzerıne dökelim 4 saat daha sonra tatlımız tadını çekecek yenebilecek kıvama gelecektir
*
Malzemeler
1 su bardağı değişken yağ
Bir subardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım limon
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
3 yumurta
Alabildiği kadar un
Baklava yapıldıktan daha sonra
2 paket margarin
Şerbet için
2 kilo şeker
2kilo su
Yarım limon
Bayram Baklavası yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim Bu hamuru 12 parçaya bölelim Her parcayı 10 eşdeğer şekilde fındık büyüklüğünde yuvarlaklar elde edelim Bu yuvarlakları nişasta unu ile açalım Bir çay tabağı büyüklüğünde 10 taneyi üst üste koyalım Gevşemiş nışastası bol olsun Sonradan büyük açalım Tepsiye koyalım ve üstüne ceviz serpelim Bu işlem 12 kez yapılacak daha sonra keselim Üstüne erimiş 2 adet margarini dökelim ve fırına sürelim Yaklaşık 40 45 dakika fırını açmadan pişirelim Sonra üstüne gazete koyalım 15 saatte düşük ayarda pişirelim Sonra şerbeti hazırlayalım 2kilo şeker 2 kilo su yarım limonu koyalım tencereye kaynatalımşerbet kıvama gelirken sırası gelmişken baklavamız soğusun Tatlı soğuk serbet sıcak olacak serbet kıvama gelince tatlının üzerıne dökelim 4 saat daha sonra tatlımız tadını çekecek yenebilecek kıvama gelecektir
*