Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayram Baklavası Nasıl Yapılır?

Bayram Baklavası Nasıl Yapılır?
0
105

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Bayram Baklavası Yapılışı



Ramazan ayının çıkmasına sadece ve yalnızca 2 günümüz kaldı yarın Arefe Allahın izniyle 8 Ağustos Perşembe günü Ramazan bayramı kutlanacakBayram olurda baklavasız olurmu sizlere Bayrama özel Baklava nasıl yapılır paylaşmak istiyoruzBen kendi yaptığım basit baklava tarifini paylaşmak istiyorum sizlere umarım beğenirsiniz tadı leziz oluyor belirlenmiş olabilirsinizHepinize Basit GelsinÖnce yaptığım baklavanın bir resmini paylaşım aşağıda tarifini paylaşacağım

Sizcede leziz görünmüyormu ne dersiniz ellerime sağlık

ALT :wwwlarcomupluploadsbaklava23097baklava23097ALT


Bayram Baklavası için Gerekli Olan Malzemeler

2 Adet yumurta
Bir akarsu bardağı sıvıyağ
Bir çay bardağı süt
bir tutam tuzlu
Bir çay kaşığı Kabartma tozu

Hazırlanışı

Derhal baklavamızın yapılışına geçiyoruz Yumurta,süt,sıvıyağ,kabartma tozu ve tuz'u adilane karıştırın aldığı kadar un ile yumuşak olacka şekilde bir hamur elde edinDaha daha sonra hazırladığınız hamuru 15 dakika üzerine bez örterek dinlendirinBir Yanlamasına şerbetinizi hazırlayabilirsiniz baklavamızın bunun için gerekeli olan malzemeler şöyle 35 su bardağı toz şeker,30 su bardağı su ve bir kaç damla limon suyuŞeker ile suyu bir süre kaynatın limon suyunu ilave edin bir taşımda bu şekidle kaynatın ve kapatın

Evet 15 dakika kadar dinlendirdiğimiz hamuru alıyoruz 40 eşdeğer parçaya bölüyoruz10 ar 10 ar tabak büyüklüğünde açıyoruz arasında nişasta ekiyoruzBu şekilde hazırladıktan sonra merdane yardımı ile tepsinizin büyüklüğünde açınTepsiye yufkayı yaydıktan daha sonra üstüne ceviz serpin bu şekilde diğer 3 parçayıda hazırlayınJurumadan derhal baklava biçiminde yada dilediğiniz şekilde kara de olabilir kesinÜzerine tereyağ seviyorsanız tereyağ yada ayçiçek yağıda olabilir eritin kızdırın ve baklavanızın üstüne dökünArdından ısıttığınız fırına sürün ve kızarana dek altını üstünü uygunca pişirinŞerbetini dökün Sıhhat olsun işte tümü bu kadar *
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,030Kullanıcılar
Erhan90wSon üye
Üst Alt