iltasyazilim
FD Üye
Bayram Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*3 yumurta
*200 gram kadar ince çekilmiş fıstık
*Yarım kilo nişasta
*1 paket margarin
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*5 bardak su
*4 bardak şeker
*Yarım limon
Bayram Baklavası Tarifi Yapılışı
Süt, sıvı yağ ve yumurta karıştırılır daha sonra un eklenir Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılır (Bende 40 tane kadar çıktı)
Bu topları küçük küçük açarak aralarına nişasta serperek onarlı onarlı şekilde tepsinizin büyüklüğünde açın Aralarına fıstığı serpin Baklavaları istediğiniz şekilde (ben kare kestim) kesin 1 paket margarini iyice kaynatın Sıcak sıcak dökün ve fırına atın Üzerine kızarıncaya kadar (yaklaşık 20 25 dakika) pişirin Piştikten sonra soğumaya bırakın Şerbeti hazırlayın, limonu şerbet kaynamaya başladıktan sonra ekleyin Şerbeti dökeceğiniz zaman şerbet sıcak baklava soğuk olmalı
AFİYET OLSUN
İyi Bayramlar
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*3 yumurta
*200 gram kadar ince çekilmiş fıstık
*Yarım kilo nişasta
*1 paket margarin
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*5 bardak su
*4 bardak şeker
*Yarım limon
Bayram Baklavası Tarifi Yapılışı
Süt, sıvı yağ ve yumurta karıştırılır daha sonra un eklenir Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılır (Bende 40 tane kadar çıktı)
Bu topları küçük küçük açarak aralarına nişasta serperek onarlı onarlı şekilde tepsinizin büyüklüğünde açın Aralarına fıstığı serpin Baklavaları istediğiniz şekilde (ben kare kestim) kesin 1 paket margarini iyice kaynatın Sıcak sıcak dökün ve fırına atın Üzerine kızarıncaya kadar (yaklaşık 20 25 dakika) pişirin Piştikten sonra soğumaya bırakın Şerbeti hazırlayın, limonu şerbet kaynamaya başladıktan sonra ekleyin Şerbeti dökeceğiniz zaman şerbet sıcak baklava soğuk olmalı
AFİYET OLSUN
İyi Bayramlar