iltasyazilim
FD Üye
Bayram Kalburabastısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı erimiş margarin
*1 çay bardağı süt
*1 limon kabuğu rendesi
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Aldığı kadar un
İçi için;
*Ceviz
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*12 damla limon
Bayram Kalburabastısı Tarifi Yapılışı Ben ölçü olarak kulplu çay bardağı kullandım Bu ölçülerle 2530 tane kalburabastı çıkıyor Limon kabuğu rendesinin üzerine sıvı malzemeler ilave edilip un ve kabartma tozu eklendikten sonra iyice yoğrulur Margarinimizin sıcak olmamasına dikkat edelim Hamur toplanmasına yakın vanilya eklenir ve hamurun kıvamı şekil vermeye uygun hale gelene kadar un eklenir Hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır Varsa kalburla ya da rende ile şekil verilerek içine ceviz parçaları koyulur ve yuvarlanıp tepsiye dizilir Alt üst kızarana kadar önceden ısıtılmış fırında pişirilir Tatlı soğuk şerbeti soğuğa yakın ılık olacak şekilde bir gece önceden ıslatılır Şimdiden hayırlı bayramlar Afiyet olsun
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı erimiş margarin
*1 çay bardağı süt
*1 limon kabuğu rendesi
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Aldığı kadar un
İçi için;
*Ceviz
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*12 damla limon
Bayram Kalburabastısı Tarifi Yapılışı Ben ölçü olarak kulplu çay bardağı kullandım Bu ölçülerle 2530 tane kalburabastı çıkıyor Limon kabuğu rendesinin üzerine sıvı malzemeler ilave edilip un ve kabartma tozu eklendikten sonra iyice yoğrulur Margarinimizin sıcak olmamasına dikkat edelim Hamur toplanmasına yakın vanilya eklenir ve hamurun kıvamı şekil vermeye uygun hale gelene kadar un eklenir Hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır Varsa kalburla ya da rende ile şekil verilerek içine ceviz parçaları koyulur ve yuvarlanıp tepsiye dizilir Alt üst kızarana kadar önceden ısıtılmış fırında pişirilir Tatlı soğuk şerbeti soğuğa yakın ılık olacak şekilde bir gece önceden ıslatılır Şimdiden hayırlı bayramlar Afiyet olsun