iltasyazilim
FD Üye
Osmaniyeye Özgü Bayram Kömbemiz Tarifi İçin Malzemeler
5 kg Un 6 Paket kabartma tozu 5 Paket Margarin 2 Tatlı kaşığı kömbe kokusu(aktarlarda bulunur) 3 kg şeker 500 gr tahin 1 50 kg ılık süt 500 gr ayçiçek yağı Fırından 1 tane Ekmek Mayası Üzeri için;
Susam (küncü) Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 35dk Osmaniyeye Özgü Bayram Kömbemiz Tarifi Yapılışı
Ramazan bayramlarının vazgeçilmezi Geleneksel KömbemizDenemenizi tavsiye ederim
Un, kömbe kokusu şeker, margarin, ekmek mayası, tahin, kabartma tozu büyük bir kaba alınarak yoğrulmaya başlanır Yavaş yavaş süt ve sıvı yağ ile yoğurulur Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur Sonra üzeri kapatılıp mayalanması için en az 4 saat bekletilir Mayaya geldikten sonra elimize küçük parçalar alıp yuvarlayıp susama batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin Ve önceden ısıtılmış fırında 180° pişirin (Biz fazla yaptığımız için Fırına yollayıp pişiriyoruz ) Ve fırından çıktıktan sonra bir bezin üzerine serip 56saat dinlendirdikten sonra bez torbalarda muhafaza ediyoruz Çünkü bu bayatlamayan uzun süre tüketebileceğiniz bir kömbe
Afiyet Olsun
Hayırlı Bayramlar
5 kg Un 6 Paket kabartma tozu 5 Paket Margarin 2 Tatlı kaşığı kömbe kokusu(aktarlarda bulunur) 3 kg şeker 500 gr tahin 1 50 kg ılık süt 500 gr ayçiçek yağı Fırından 1 tane Ekmek Mayası Üzeri için;
Susam (küncü) Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 35dk Osmaniyeye Özgü Bayram Kömbemiz Tarifi Yapılışı
Ramazan bayramlarının vazgeçilmezi Geleneksel KömbemizDenemenizi tavsiye ederim
Un, kömbe kokusu şeker, margarin, ekmek mayası, tahin, kabartma tozu büyük bir kaba alınarak yoğrulmaya başlanır Yavaş yavaş süt ve sıvı yağ ile yoğurulur Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur Sonra üzeri kapatılıp mayalanması için en az 4 saat bekletilir Mayaya geldikten sonra elimize küçük parçalar alıp yuvarlayıp susama batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin Ve önceden ısıtılmış fırında 180° pişirin (Biz fazla yaptığımız için Fırına yollayıp pişiriyoruz ) Ve fırından çıktıktan sonra bir bezin üzerine serip 56saat dinlendirdikten sonra bez torbalarda muhafaza ediyoruz Çünkü bu bayatlamayan uzun süre tüketebileceğiniz bir kömbe
Afiyet Olsun
Hayırlı Bayramlar