iltasyazilim
FD Üye
Bayram Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler
*2, 5 paket margarin 250 gram her bir paket eritilmiş
*1 su bardağı yoğurt
*2 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 yemek kaşığı toz tarçın
*7 yada 8 şu bardağı un eleyerek ölçülü ele yapışmayacak bir hamur yapılacak
*Yarım tatlı kaşığı karbonat
Bayram Kömbesi Tarifi Yapılışı Margarin yada tereyağ eritilir Biraz ılık olunca bir leğene boşaltalım üzerine şeker yoğurt ve tarçın ve Hindistan cevizi eklenip karıştırılır şeker erimiş olacak Üzerine elenerek ölçülü şekilde un eklenip karbonat ele yapışmayacak hamur elde edilir Hamur yağlı bir hamur oluyor korkmayın Hamuru ceviz den çok az büyük bezeler yapılır Önce susam a sonra yağlanmış kombe kalıbında şekil verilir Bir sert zemin üzerine vurularak kalıptan çıkartılır tepsilere dizilir 180 derecede altı üstü pembeleşene kadar pişirilir
NOT Kalıp ara sıra yağlanır İskenderun Dörtyol tarifi mükemmel bir*tarif tir denemenizi tavsiye ederim ben her yıl yaparım herkes çok beğenir
*2, 5 paket margarin 250 gram her bir paket eritilmiş
*1 su bardağı yoğurt
*2 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 yemek kaşığı toz tarçın
*7 yada 8 şu bardağı un eleyerek ölçülü ele yapışmayacak bir hamur yapılacak
*Yarım tatlı kaşığı karbonat
Bayram Kömbesi Tarifi Yapılışı Margarin yada tereyağ eritilir Biraz ılık olunca bir leğene boşaltalım üzerine şeker yoğurt ve tarçın ve Hindistan cevizi eklenip karıştırılır şeker erimiş olacak Üzerine elenerek ölçülü şekilde un eklenip karbonat ele yapışmayacak hamur elde edilir Hamur yağlı bir hamur oluyor korkmayın Hamuru ceviz den çok az büyük bezeler yapılır Önce susam a sonra yağlanmış kombe kalıbında şekil verilir Bir sert zemin üzerine vurularak kalıptan çıkartılır tepsilere dizilir 180 derecede altı üstü pembeleşene kadar pişirilir
NOT Kalıp ara sıra yağlanır İskenderun Dörtyol tarifi mükemmel bir*tarif tir denemenizi tavsiye ederim ben her yıl yaparım herkes çok beğenir