iltasyazilim
FD Üye
Bayram Tatlımız Yine Baklava Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tane yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı limon suyu
*2 tane kabartma tozu
*Un
Şerbeti için:
*1, 5 kg şeker
*1, 5 kg su
*45 damla limon suyu
İçine:
*23 su bardağı kadar çekilmiş ceviz
*Pişmeden önce üzerine gezdirmek için:
*1, 5 su bardağı sıvı yağ
*Ve hamuru açmak için mısır nişastası
Bayram Tatlımız Yine Baklava Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Bayrama sayılı günler kala biz annemle bayram tatlısı olarak tercihimizi yine ev usulü baklava dan yana kullandık Milli tatlımız baklava bayramlarda olmazsa olmazımız malum Tadına çok güvendiğim tatlımızı denemenizi tavsiye ederim Yapılışı ise şöyle :
Hamur malzemeleri bir kapta karıştırılır Un ve kabartma tozu elenerek ilave edilip çok sert olmayan bir hamur elde edilir ve yarım saat üzeri kapatılarak dinlendirilir Dinlenen hamur 10 beze ye ayrılır ve her beze tekrar 10 tane minik bezelere ayrılır Bu 10 arlı grupları birbirine karıştırmadan minik bezeler bol mısır nişastası kullanılarak oklava ile biraz büyütülür Ve üst üste dizilir Her 10 lu grup bu şekilde hazırlanır Kurumamaları için bezelerin üstüne ve açılıp hazır hale getirilen üst üste dizdiğimiz grupların üzerine nemli bir bez örtülür Daha sonra her 10 lu grup kullanacağımız tepsi boyutunda açılır Biz dikdörtgen baklava tepsisi kullandık Kenarlardan sarkan parçaları kesip tekrar tepsinin kenarlarına, içine rastgele yerleştirdik Ve üzerine robotta çektiğimiz çok iri olmayan cevizler serpilir Bu şekilde son iki gruba kadar devam edilir Onlar açılıp en üste iki kat yerleştirilir Kare kare dilimlenerek 1, 5 su bardağı sıvı yağ baklavanın üzerine her yeri ıslanacak şekilde gezdirilir 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirilir
Tatlımız şu an hazır Şerbetini arefe günü yapıp dökücez Onun içinde :su ve şeker bir kaba alınır limon suyu da konulup yaklaşık yarım saat kaynatılır Ocaktan alıp sıcak sıcak tatlının üzerine dökülür ve üstü kapatılır Yani ne zaman yaparsanız yapın tatlı soğuk şerbet sıcak olacak Nasip olursa şerbetli halini de bayramda çeker atarım
Bu tarifi yapmak için aman aman yufka açmanıza gerek yok tepsinin boyutunda merdane yada oklavayla çok rahat büyütebilirsiniz
herkese şimdiden mutlu ve huzurlu bayramlar diliyorum
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tane yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı limon suyu
*2 tane kabartma tozu
*Un
Şerbeti için:
*1, 5 kg şeker
*1, 5 kg su
*45 damla limon suyu
İçine:
*23 su bardağı kadar çekilmiş ceviz
*Pişmeden önce üzerine gezdirmek için:
*1, 5 su bardağı sıvı yağ
*Ve hamuru açmak için mısır nişastası
Bayram Tatlımız Yine Baklava Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Bayrama sayılı günler kala biz annemle bayram tatlısı olarak tercihimizi yine ev usulü baklava dan yana kullandık Milli tatlımız baklava bayramlarda olmazsa olmazımız malum Tadına çok güvendiğim tatlımızı denemenizi tavsiye ederim Yapılışı ise şöyle :
Hamur malzemeleri bir kapta karıştırılır Un ve kabartma tozu elenerek ilave edilip çok sert olmayan bir hamur elde edilir ve yarım saat üzeri kapatılarak dinlendirilir Dinlenen hamur 10 beze ye ayrılır ve her beze tekrar 10 tane minik bezelere ayrılır Bu 10 arlı grupları birbirine karıştırmadan minik bezeler bol mısır nişastası kullanılarak oklava ile biraz büyütülür Ve üst üste dizilir Her 10 lu grup bu şekilde hazırlanır Kurumamaları için bezelerin üstüne ve açılıp hazır hale getirilen üst üste dizdiğimiz grupların üzerine nemli bir bez örtülür Daha sonra her 10 lu grup kullanacağımız tepsi boyutunda açılır Biz dikdörtgen baklava tepsisi kullandık Kenarlardan sarkan parçaları kesip tekrar tepsinin kenarlarına, içine rastgele yerleştirdik Ve üzerine robotta çektiğimiz çok iri olmayan cevizler serpilir Bu şekilde son iki gruba kadar devam edilir Onlar açılıp en üste iki kat yerleştirilir Kare kare dilimlenerek 1, 5 su bardağı sıvı yağ baklavanın üzerine her yeri ıslanacak şekilde gezdirilir 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirilir
Tatlımız şu an hazır Şerbetini arefe günü yapıp dökücez Onun içinde :su ve şeker bir kaba alınır limon suyu da konulup yaklaşık yarım saat kaynatılır Ocaktan alıp sıcak sıcak tatlının üzerine dökülür ve üstü kapatılır Yani ne zaman yaparsanız yapın tatlı soğuk şerbet sıcak olacak Nasip olursa şerbetli halini de bayramda çeker atarım
Bu tarifi yapmak için aman aman yufka açmanıza gerek yok tepsinin boyutunda merdane yada oklavayla çok rahat büyütebilirsiniz
herkese şimdiden mutlu ve huzurlu bayramlar diliyorum