iltasyazilim
FD Üye
Bayrama Çıtır Çıtır Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket hazır baklava yufkası
Sosu için;
*250 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
*Yarım kilo iri çekilmiş ceviz içi
*Yufka ekmek kurusu (Yağda kızarmış)
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için;
*250 gram tereyağı
Bayrama Çıtır Çıtır Baklava Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbet hazırlanıp soğutulur Şerbet için; su ve şeker tencereye eklenip orta ateşe alınır Şeker eriyinceye dek karıştırılır Kaynayınca limon suyu eklenip, 10 dk Daha kaynatılıp ocaktan indirilip soğumaya bırakılır
Tavada sıvı yağla tereyağ eklenip eritilir ve üzerinde oluşan köpük alınır Tezgaha bir adet yufkayı enlemesine serip, araya sos sürmeden ikinci yufka üzerine kapatılır Fırça yardımıyla hiç kuru yer kalmayacak şekilde sürülür Üzerine ceviz içi serpilir Oklava geniş tarafına konulup rulo yapılarak sarılır Büzmeden önce fırçayla tekrar yağ sürülüp, kenarlardan ortaya doğru hafifçe büzdürülür Bütünlüğünü bozmadan oklavadan çıkartılıp, yağlanmış tepsiye dizilir Tüm yufkalar bitinceye dek aynı işlem yapılır Bir sıra ikişer büzme yufkadan oluşuyor
Üzeri için; tereyağı eritilip köpükleri alınıp baklavanın üzerine gezdirilir Isıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya dek pişirilir
Fırından çıkan baklavanın üzeri örtülerek 20 dk Kadar dinlendirilir Dinlenen baklava dilimlere bölünüp üzerine soğuk şerbet gezdirilir Tepsinin tekrar üzeri kapatılarak 34 saat kadar şerbetin çekmesi için dinlendirilir
Afiyet olsun sunumu da bayrama kalsın?herkese hayırlı bayramlar simdiden
*1 paket hazır baklava yufkası
Sosu için;
*250 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
*Yarım kilo iri çekilmiş ceviz içi
*Yufka ekmek kurusu (Yağda kızarmış)
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için;
*250 gram tereyağı
Bayrama Çıtır Çıtır Baklava Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbet hazırlanıp soğutulur Şerbet için; su ve şeker tencereye eklenip orta ateşe alınır Şeker eriyinceye dek karıştırılır Kaynayınca limon suyu eklenip, 10 dk Daha kaynatılıp ocaktan indirilip soğumaya bırakılır
Tavada sıvı yağla tereyağ eklenip eritilir ve üzerinde oluşan köpük alınır Tezgaha bir adet yufkayı enlemesine serip, araya sos sürmeden ikinci yufka üzerine kapatılır Fırça yardımıyla hiç kuru yer kalmayacak şekilde sürülür Üzerine ceviz içi serpilir Oklava geniş tarafına konulup rulo yapılarak sarılır Büzmeden önce fırçayla tekrar yağ sürülüp, kenarlardan ortaya doğru hafifçe büzdürülür Bütünlüğünü bozmadan oklavadan çıkartılıp, yağlanmış tepsiye dizilir Tüm yufkalar bitinceye dek aynı işlem yapılır Bir sıra ikişer büzme yufkadan oluşuyor
Üzeri için; tereyağı eritilip köpükleri alınıp baklavanın üzerine gezdirilir Isıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya dek pişirilir
Fırından çıkan baklavanın üzeri örtülerek 20 dk Kadar dinlendirilir Dinlenen baklava dilimlere bölünüp üzerine soğuk şerbet gezdirilir Tepsinin tekrar üzeri kapatılarak 34 saat kadar şerbetin çekmesi için dinlendirilir
Afiyet olsun sunumu da bayrama kalsın?herkese hayırlı bayramlar simdiden