iltasyazilim
FD Üye
Bayramlık Ay Baklava Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için :
*2 adet yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
*3 yemek kaşığı sirke
*1 çimdik tuz
*1 paket kabartma tozu ve vanilya
*Aldığı kadar un
İçi için :
*1 küçük kase ince çekilmiş ceviz içi
Hamuru açmak için :
*1 kase nişasta
Şerbeti için :
*5 su bardağı toz şeker
*6 su bardağı su
*Nohut kadar limon tuzu
Üzeri ve arası için için :
*100 gr tereyağ ve margarin
*1 su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
*
Bayramlık Ay Baklava Tarifi Yapılışı Derin bir kaba yumurtayı ,yağı ,yoğurdu koyalım ,sirkeyi ,kabartma tozu ,vanilyayı ekledikten sonra çırpıcı ile 23 dk çırpalım Yavaş yavaş un ekleyelim yoğuralım, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim ,üzerine bir bez örtelim ,yarım saat dinlenmeye bırakalım Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım ,tezgahın üzerine biraz nişasta serpelim, hamurları tepsi büyüklüğünde nişasta ile açalım Tezgahın üzerine bir tanesini serelim, erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağdan sürelim, onu şekilde yağlayalım 3 kat hamuru gelince çok az yağlayalım Cevizi serpelim dört eninde bir taraftan katlayalım, hamurun diğer tarafından dört cm eninde katlayalım, ortada buluşturalım su bardağı ay şeklinde keselim Yağlanmış unlanmış tepsiye dizelim Üzerine erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ ile yağlayalım Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 3540 dk pişirelim, iyice baklavamızı soğumaya bırakalım, şerbeti diğer tarafta kaynatalım ,şerbet ılıyınca tatlımızın üzerine gezdirerek dökelim 34 saat sonra servis edelim Afiyet olsun
NOT :bu ölçü ile iki tepsi ay baklava çıkıyor şerbeti de iki tepsiye pay edelim
*2 adet yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
*3 yemek kaşığı sirke
*1 çimdik tuz
*1 paket kabartma tozu ve vanilya
*Aldığı kadar un
İçi için :
*1 küçük kase ince çekilmiş ceviz içi
Hamuru açmak için :
*1 kase nişasta
Şerbeti için :
*5 su bardağı toz şeker
*6 su bardağı su
*Nohut kadar limon tuzu
Üzeri ve arası için için :
*100 gr tereyağ ve margarin
*1 su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
*
Bayramlık Ay Baklava Tarifi Yapılışı Derin bir kaba yumurtayı ,yağı ,yoğurdu koyalım ,sirkeyi ,kabartma tozu ,vanilyayı ekledikten sonra çırpıcı ile 23 dk çırpalım Yavaş yavaş un ekleyelim yoğuralım, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim ,üzerine bir bez örtelim ,yarım saat dinlenmeye bırakalım Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım ,tezgahın üzerine biraz nişasta serpelim, hamurları tepsi büyüklüğünde nişasta ile açalım Tezgahın üzerine bir tanesini serelim, erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağdan sürelim, onu şekilde yağlayalım 3 kat hamuru gelince çok az yağlayalım Cevizi serpelim dört eninde bir taraftan katlayalım, hamurun diğer tarafından dört cm eninde katlayalım, ortada buluşturalım su bardağı ay şeklinde keselim Yağlanmış unlanmış tepsiye dizelim Üzerine erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ ile yağlayalım Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 3540 dk pişirelim, iyice baklavamızı soğumaya bırakalım, şerbeti diğer tarafta kaynatalım ,şerbet ılıyınca tatlımızın üzerine gezdirerek dökelim 34 saat sonra servis edelim Afiyet olsun
NOT :bu ölçü ile iki tepsi ay baklava çıkıyor şerbeti de iki tepsiye pay edelim