Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayramlık Cevizli Baklava

Bayramlık Cevizli Baklava

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malum bayram yaklaştı Bayramın vazgeçilmezi Cevizli Baklavatarifini sizlerle paylaşıyorum



MALZEMELER
• 2 adet yumurta
• 2 çorba kaşığı yoğurt
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 200 gr ceviz
• 11 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı süt
• Yarım limon suyu
• 4 su bardağı un + 2 çorba kaşığı un

Şerbeti için:
• 4 su bardağı su
• 5 su bardağı toz şeker
• 1 dilim limon Hamuru açmak için:
• Nişasta

Üzerine ek olarak :
• 250 gr tereyağı

HAZIRLANIŞI

Karıştırma kabının içine yumurtayı, sıvı yağı, limon suyunu, yoğurdu ve sütü koyarak çırpma teliyle karıştırıyoruz Üzerine unu, kabartma tozunu ilave edip hamurumuzu 5 dk yoğuruyoruz; kıvamı kulak memesinden az daha sert olmalı Üzerine nemli bir bez örterek 5 dk dinlendiriyoruz Hamurumuzu 45 bezeye bölüp, bezelerimizi yuvarlayıp, tezgaha dökülen bolca nişasta içersinde tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz Açtığımız hamurları 3 grup halinde yani 15’erli olarak üst üste diziyoruz Fırına girebilecek yuvarlak bir tepsinin boyunca açıyoruz
Listemizde verdiğimiz ölçüdeki cevizi, hamurumuzun üzerine döküyoruz 15 hamuru açtıktan sonra tekrar üzerlerine cevizleri serpiyoruz Son hamuru da açıp tepsiye serdikten sonra, kenarlarını bıçak ucuyla bastırarak sıkıştırıyor ve keskin bıçak ile baklavamızı dilimliyoruz Tereyağı veya margarini tavada sadece eritip, kaşık kaşık dengeli bir şekilde baklavamızın üzerine döküyoruz 180 derecelik fırının orta katında nar gibi kızarana kadar 3545 dk pişiriyoruz Tatlımızı fırından çıkartınca, 5 dk bekletip sonra soğuk şerbeti döküyoruz


Şerbetin yapılışı:

Bir tencereye şekeri, suyu, limonu koyup, kaynamaya başladıktan sonra, 5 dk daha kaynatıp sonra da soğumaya bırakıyoruzBaklavanın hazırlığına geçmeden önce şerbeti ocağa koyalım
Püf Noktası: Baklavamızın son açmış olduğumuz, merdanenin altındaki 7 ince yufkayı kaldırıp cevizin üzerine alalım Böylece, yufka merdaneden zarar görmemiş olur ve baklavamızın görüntüsü çok daha güzel olur

Afiyet Olsun
 
858,496Konular
981,802Mesajlar
29,870Kullanıcılar
kemalbelenSon üye
Üst Alt