nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Bayramlık Lokum Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağından azıcık ( bı parmak dek) yetersiz nişasta
*Yarım bardak meyve suyu ( ben evde yaptığım karadut şurubu kullandım)
*1 su bardağı su
*1 buçuk tatlı kaşığı sirke
*1 vanilya
Şerbeti için;
*1 su bardağı şeker meyve suyu yerine gıda boyası kullanacaksanız 2 su bardağı şeker koyun
*1 su bardağı su
*Yarım nehir bardağı Antep fıstığı
Şenlikli Lokum Tarifi Yapılışı Bir çok hazır gıdada olduğu gibi lokumlar da da çoğu katkı var Gerek sağlık durumu gerekse dini Yarım hassasiyetler bizi hazırlanmış gıdaların çoğundan uzakta tutuyor Manâlı değil biz de kendimiz yapıyoruz e hemen tarifimize geçelim;
Şerbet malzemeleri farklı bir kapta karıştırılır
Kalan malzemeler bir minik tencereye alınır önce karıştırılır, sonradan ocağa alınarak köyü bı kıvama gelene değin karıştırılır sonra şerbeti eklenir ve göz göz olana değin karıştırılarak pişirilir, en son fıstıklar da ek edilir Kare ya da dikdörtgen bir *kalıba yağlı kağıt serilip üzerine hazırladığımız karışım dökülür Üstü düzlenerek dolaba alınır Bu tatlı durdukça kıvamını daha iyi alıyor Ilk başlarda katı jöle gibi olabilir lakin ben yemek için iki gün evvelden yapmanızı tavsiye ederim daha sonra minik kare ya da dikdörtgen biçiminde kesilip Hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz
*Yarım su bardağından azıcık ( bı parmak dek) yetersiz nişasta
*Yarım bardak meyve suyu ( ben evde yaptığım karadut şurubu kullandım)
*1 su bardağı su
*1 buçuk tatlı kaşığı sirke
*1 vanilya
Şerbeti için;
*1 su bardağı şeker meyve suyu yerine gıda boyası kullanacaksanız 2 su bardağı şeker koyun
*1 su bardağı su
*Yarım nehir bardağı Antep fıstığı
Şenlikli Lokum Tarifi Yapılışı Bir çok hazır gıdada olduğu gibi lokumlar da da çoğu katkı var Gerek sağlık durumu gerekse dini Yarım hassasiyetler bizi hazırlanmış gıdaların çoğundan uzakta tutuyor Manâlı değil biz de kendimiz yapıyoruz e hemen tarifimize geçelim;
Şerbet malzemeleri farklı bir kapta karıştırılır
Kalan malzemeler bir minik tencereye alınır önce karıştırılır, sonradan ocağa alınarak köyü bı kıvama gelene değin karıştırılır sonra şerbeti eklenir ve göz göz olana değin karıştırılarak pişirilir, en son fıstıklar da ek edilir Kare ya da dikdörtgen bir *kalıba yağlı kağıt serilip üzerine hazırladığımız karışım dökülür Üstü düzlenerek dolaba alınır Bu tatlı durdukça kıvamını daha iyi alıyor Ilk başlarda katı jöle gibi olabilir lakin ben yemek için iki gün evvelden yapmanızı tavsiye ederim daha sonra minik kare ya da dikdörtgen biçiminde kesilip Hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz