iltasyazilim
FD Üye
Bayramlık Lokum Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağından biraz ( bı parmak kadar) eksik nişasta
*Yarım bardak meyve suyu ( ben evde yaptığım karadut şurubu kullandım)
*1 su bardağı su
*1 buçuk tatlı kaşığı sirke
*1 vanilya
Şerbeti için;
*1 su bardağı şeker meyve suyu yerine gıda boyası kullanacaksanız 2 su bardağı şeker koyun
*1 su bardağı su
*Yarım çay bardağı Antep fıstığı
Bayramlık Lokum Tarifi Yapılışı Bir çok hazır gıdada olduğu gibi lokumlar da da birçok katkı maddesi var Gerek sağlık gerekse dini Yarım hassasiyetler bizi hazır gıdaların çoğundan uzak tutuyor Önemli değil biz de kendimiz yapıyoruz e şimdi tarifimize geçelim;
Şerbet malzemeleri ayrı bir kapta karıştırılır
Kalan malzemeler bir küçük tencereye alınır önce karıştırılır, sonra ocağa alınarak köyü bı kıvama gelene kadar karıştırılır Daha sonra şerbeti eklenir ve göz göz olana kadar karıştırılarak pişirilir, en son fıstıklar da ilave edilir Kare ya da dikdörtgen bir *kalıba yağlı kağıt serilip üzerine hazırladığımız karışım dökülür Üstü düzlenerek dolaba alınır Bu tatlı durdukça kıvamını daha iyi alıyor İlk başlarda katı jöle gibi olabilir ama ben yemek için iki gün önceden yapmanızı tavsiye ederim Daha sonra küçük kare ya da dikdörtgen şeklinde kesilip Hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz
*Yarım su bardağından biraz ( bı parmak kadar) eksik nişasta
*Yarım bardak meyve suyu ( ben evde yaptığım karadut şurubu kullandım)
*1 su bardağı su
*1 buçuk tatlı kaşığı sirke
*1 vanilya
Şerbeti için;
*1 su bardağı şeker meyve suyu yerine gıda boyası kullanacaksanız 2 su bardağı şeker koyun
*1 su bardağı su
*Yarım çay bardağı Antep fıstığı
Bayramlık Lokum Tarifi Yapılışı Bir çok hazır gıdada olduğu gibi lokumlar da da birçok katkı maddesi var Gerek sağlık gerekse dini Yarım hassasiyetler bizi hazır gıdaların çoğundan uzak tutuyor Önemli değil biz de kendimiz yapıyoruz e şimdi tarifimize geçelim;
Şerbet malzemeleri ayrı bir kapta karıştırılır
Kalan malzemeler bir küçük tencereye alınır önce karıştırılır, sonra ocağa alınarak köyü bı kıvama gelene kadar karıştırılır Daha sonra şerbeti eklenir ve göz göz olana kadar karıştırılarak pişirilir, en son fıstıklar da ilave edilir Kare ya da dikdörtgen bir *kalıba yağlı kağıt serilip üzerine hazırladığımız karışım dökülür Üstü düzlenerek dolaba alınır Bu tatlı durdukça kıvamını daha iyi alıyor İlk başlarda katı jöle gibi olabilir ama ben yemek için iki gün önceden yapmanızı tavsiye ederim Daha sonra küçük kare ya da dikdörtgen şeklinde kesilip Hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz