Baza almadan önce buraya bakın meleklerim Baza alırken uyarı edilmesi gerekenler Baza satın almadan önce Baza benim elim ayağım Hem yatağım hem köşe takımım bazalı Herşeyimi topluyor Keşke salon takımımıda bazalı alsaymışımbazaalmadanonceburayabakinmeleklerim5c57062195d42alt Baza almadan önce uyarı edilmesi gereken bilgiler burda meleklerim 1549207069 1549207069 bazaalmadanonceburayabakinmeleklerim5c570621c0a75bazaalmadanonceburayabakinmeleklerim5c570621c0a75bazaalmadanonceburayabakinmeleklerim5c570621c0a75 Dinç bir uyku için yatak, organize bir ev hayatı içinse baza seçimi önemlidir Eski alışkanlıklarına emrindeki bir kişi olarak bu makaleyi yazmaya karar verdim Ben genelde yatağın taşıyıcısı olarak karyola seçim edenlerdendim, geçmiş zaman eki kullanıyorum çünkü baza kavramı ile yeni tanıştım İyi fakat de tanışmışım Baza demek ev için ek bir oda demekmiş… Bazalı yatak kullanımı hayatı kolaylaştıran bir ayrıntısıyla uğraşma Eskilerin yüklük diye adlandırdıkları alanların günümüz apartman hayatı içinde kayba uğraması ile birlikte, buna alternatif geliştirilmiş en akıllı tasarım baza Eğer siz de yeni bir yatak almaya karar verdiyseniz önerim bazalı bir tercih yapmanız Peki, baza alırken nelere uyarı etmelisiniz? Baza alırken uyarı etmeniz gereken en manâlı unsur, satın alınacak bazanın iyi bir mekanizmaya sahip olmasıdır Pek çok sefer açıp, kapamanız gereken bir sistem olmasının yanı sıra yatağı taşımakla da görevli oluşu nedeniyle mekanizma bazalar için büyük tartma taşır Mekanizmanın iyi olup olmadığını nasıl anlayacağım diye soruyorsanız iki öncelikli unsura uyarı etmenizi öneririm Birincisi satın alacağız bazanın imalatçı firması ikincisi ise fiyat politikası Zira bu mekanizmalar fazla da ucuz parçalar değildir Tek kişilik baza satın alırken mekanizmanın kaldıracağı bölge çift kişiliğe oranla daha azdır Bu ayrıca tatbik kolaylığı sağlar keza de yüksek bir koladale gücü harcamanızı önler Benim size tavsiyem çift karakter yatak arayışınızı da iki tekli sandıklı baza üstüne kurgulamanızdır 140 cm’lik, 1,5 karakter yataklardan da tercih ediyor olabilirsiniz bu durumda dikkat etmeniz gereken sistemin amortisörlü olması ve alttan metal desteğinin bulunmasıdır Baza satın alırken dikkat edilmesi gereken ikinci kayda değer nokta da bazanın taşıyıcı alanı olan tabanında kullanılan araç gereç Sunta bazlı baza tabanları zamanla yıpranıp kırılabiliyormuş Eğer bazanın içine ağır yükler (kitap, dergi, kutular gibi…) gizlemek niyetindeyseniz o süre tabanının sağlamlığından kesin olun derim… Bazanın güvenlik stoperine sahip olup olmadığını da mutlaka sorgulayın Bu küçük ayrıntısıyla uğraşma yaşam kurtarıcı olduğunu unutmayın! Bazanın uzun ömürlü ve sağlam olması satın aldığınız marka ile de dürüst orantılı Uzun vade kullanılacağı ve size ekstra bölge sağlayacağı düşünülürse ödeyeceğiniz bedeli yıllar bazında değerlendirmeniz daha doğru olacaktır Özet Olarak ucuz diye tanımadığınız markalara yönelmeyin bunun yerine güvenebileceğiniz seçimler yapmaya uyarı edin