Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Atama Kararlarına nazaran, Strateji ve Bütçe Başkanlığı İSEDAK ve Milletlerarası Kalkınma İşbirliği Genel Müdürlüğü'nde açık bulunan, Genel Müdür Yardımcılığına Fatih Ünlü uygun görülürken; Toplumsal Güvenlik Kurumu'nda açık bulunan idare konseyi üyeliğine ise Yakup Tekin atandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı
Buna nazaran, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki, Ankara Vilayet Müdürlüğüne Trabzon Vilayet Müdürü Ali Ayvazoğlu, Aksaray Vilayet Müdürlüğüne Mustafa Doğan, Bursa Vilayet Müdürlüğüne Kamil Özer, Eskişehir Vilayet Müdürlüğüne Şennur Azade, Karaman Vilayet Müdürlüğüne Burhan Yemiş, Kütahya Vilayet Müdürlüğüne Zekeriya Ünal, Muş Vilayet Müdürlüğüne Mehmet Şengül ve Zonguldak Vilayet Müdürlüğüne Kemal Akçay atandı.
Ulusal Eğitim Bakanlığı
Karara nazaran, Ulusal Eğitim Bakanlığı'nda açık bulunan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Mehmet Nezir Gül getirilirken, Bingöl Vilayet Müdürlüğüne Rahmi Güney, Burdur Vilayet Müdürlüğüne Emre Çay, Isparta Vilayet Müdürlüğüne Ömer Yılmaz ve Van Vilayet Müdürlüğüne Hasan Tevke uygun görüldü.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca, misyondan alınan Burdur Vilayet Müdürü İsmail Çeşide'nin yerine Mehmet Yörük, Antalya Vilayet Müdürlüğüne Ömer Ersoy ve Şırnak Vilayet Müdürlüğüne Abdullah Yürektürk getirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı
Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki, Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu ile Bilgi Süreç Dairesi Başkanı Selçuk Kavasoğlu görevden alınırken, açık bulunan Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına başmüfettiş Çağlayan Odabaş atandı.
Vilayet Tarım ve Orman Müdürlükleri
Öte yandan karara nazaran, Bartın Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Abdulsetter Bayram, Yozgat Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Ziyaattin Özdemir'in yanı sıra Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, Amasya Orman Bölge Müdürü Zekeriyya Nane, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz, Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver ve Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez görevden alındı.
TÜBİTAK
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunda (TÜBİTAK) açık bulunan lider yardımcılığına Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığında açık bulunan lider yardımcılığına Salih Metin Kibar ve İsimli Tıp Kurumu Yedinci İsimli Tıp İhtisas Heyeti Çocuk Sıhhati ve Hastalıkları Üyeliğine ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülin Tıraje Celkan uygun görüldü