Geçtiğimiz günlerde Avrupa ülkelerinde Salmonella salgını kuşkusuyla incelenmek üzere toplatılan Kinder çikolatalar için ülkemizde de emsal bir karar geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde dağıtım yerlerine gönderdiği bildiri ile Kinder eserlerin tamamının %100 Salmonella tahliline tabi tutulmasına dair mecburilik getirmişti.
15 Nisan’da dağıtım yerlerine gönderilen mecburî tahlil bildirisinin akabinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nda bugün yeni bir gelişme yaşandı. Bakanlık, Avrupa Birliği’nin bildirdiği Kinder Schoko Bons eserinin iki partisi için toplatma kararı aldı.Söz konusu toplatılacak eserlerin son tüketim tarihlerinin 08.07.2022 ve 15.07.2022 olduğu açıklandı.
Kinder Türkiye 'güvenli' demişti
Kinder Türkiye, Salmonella salgınının gündem yaratmasının akabinde artan kuşkularla birlikte resmi bir açıklama paylaşarak “Ürünlerimizin inançlı olduğu teyit edilmiştir.” tabirlerini kullanmıştı. Kinder Türkiye’nin açıklaması şu biçimdeydi:
“İthalat prosedürünün bir modülü olarak, mikrobiyolojik tahlil sıklığının artırılması, Bakanlığın vazife ve sorumlulukları çerçevesinde yapılan mutad (alışılmış) bir uygulamadır. Ferrero Türkiye Çikolata olarak tarafımızca ithal edilen ve piyasaya sunulan tüm Kinder eserlerinin inançlı olduğunu bir kere daha kamuoyuna hürmetle duyururuz.”