iltasyazilim
FD Üye
Site giriş Yasaklaması,
Bazı Sitelere Giriş Nasıl engellenir,
Bir Takım zararlı gördüğümüz sitelere erişimi engellemek için yapılacak işlemler sırasıyla şu şekildedir:
Bu işlem Başta hosts dosyasının düzenlemesiyle yapılmaktadır
Düzenleyeceğimiz hosts dosyasının işletim siztemimize tarafından konumu
Windows Vista:
C:WINDOWSSYSTEM32DRIVERSETC
Windows XP:
İşletim sistemimize tarafından klasör yolunu kopyalayıp açık olan herhangi bir klasörde adres satırına yapıştırınız ve enter a basınız
Açılacak olan klasörde hosts doyasına çift tıklayınız, açtırmak için bir program seçmenizi isteyecektir
karalama defteri Notped ile hosts dosyasını açalım
Dosyayı açtığımızda Aşağıda bahşedilen görüntüdeki şekilde olacaktır
127001 localhost
En altından başlayarak menetmek istediğimiz siteleri ekleyebiliriz
Menetmek istediğimiz siteler web tarayıcımıza yazılıp enter lendiğinde tarayıcımız adres satırıda değişim yapmadan localhost adresine yönlendirecek ve siteler açılmayacaktır Kullanıcılar sitelerin yasaklandığını Anlamayacaklardır
Dosyayı kapatmadan önce mutlaka kaydetmeyi unutmayınız *
Bazı Sitelere Giriş Nasıl engellenir,
Bir Takım zararlı gördüğümüz sitelere erişimi engellemek için yapılacak işlemler sırasıyla şu şekildedir:
Bu işlem Başta hosts dosyasının düzenlemesiyle yapılmaktadır
Düzenleyeceğimiz hosts dosyasının işletim siztemimize tarafından konumu
Windows Vista:
Windows XP:
İşletim sistemimize tarafından klasör yolunu kopyalayıp açık olan herhangi bir klasörde adres satırına yapıştırınız ve enter a basınız
Açılacak olan klasörde hosts doyasına çift tıklayınız, açtırmak için bir program seçmenizi isteyecektir
karalama defteri Notped ile hosts dosyasını açalım
Dosyayı açtığımızda Aşağıda bahşedilen görüntüdeki şekilde olacaktır
127001 localhost
En altından başlayarak menetmek istediğimiz siteleri ekleyebiliriz
Menetmek istediğimiz siteler web tarayıcımıza yazılıp enter lendiğinde tarayıcımız adres satırıda değişim yapmadan localhost adresine yönlendirecek ve siteler açılmayacaktır Kullanıcılar sitelerin yasaklandığını Anlamayacaklardır
Dosyayı kapatmadan önce mutlaka kaydetmeyi unutmayınız *