iltasyazilim
FD Üye
Bazlama Ekmeği (Biraz Değişiklikle) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı su
*1 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*50 gr tereyağı
*45 su bardağı un
Bazlama Ekmeği (Biraz Değişiklikle) Tarifi Yapılışı Kuru maya ve un elenerek bütün malzemeler karıştırılır ve hamur iyice yoğurulur Hamur yarım saat mayalanmaya bırakılır Daha sonra su bardağı ağzı büyüklüğünde parçalar kopartılıp oklavayla un serpilmiş tezgahta açılır Hamurlar küçük tabak büyüklüğünde hafif kalın olacak şekilde açılır Çok ince olmasın Yağlı kağıt serili tepsiye hamurlar dizilir Önceden, en yüksek derecede ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir Benimki en yüksek 220 derecede 20 dakika süreyle pişti Eğer dereceniz daha yüksek olursa bu süre düşecektir Mutlaka deneyin herkesten tam not alan bu ekmekçiklere sizde bayılacaksınız Afiyet olsun
*1 su bardağı su
*1 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*50 gr tereyağı
*45 su bardağı un
Bazlama Ekmeği (Biraz Değişiklikle) Tarifi Yapılışı Kuru maya ve un elenerek bütün malzemeler karıştırılır ve hamur iyice yoğurulur Hamur yarım saat mayalanmaya bırakılır Daha sonra su bardağı ağzı büyüklüğünde parçalar kopartılıp oklavayla un serpilmiş tezgahta açılır Hamurlar küçük tabak büyüklüğünde hafif kalın olacak şekilde açılır Çok ince olmasın Yağlı kağıt serili tepsiye hamurlar dizilir Önceden, en yüksek derecede ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir Benimki en yüksek 220 derecede 20 dakika süreyle pişti Eğer dereceniz daha yüksek olursa bu süre düşecektir Mutlaka deneyin herkesten tam not alan bu ekmekçiklere sizde bayılacaksınız Afiyet olsun