Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bazlama Ekmeği (Biraz Değişiklikle)

Bazlama Ekmeği (Biraz Değişiklikle)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bazlama Ekmeği (Biraz Değişiklikle) Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı su
*1 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*50 gr tereyağı
*45 su bardağı un

Bazlama Ekmeği (Biraz Değişiklikle) Tarifi Yapılışı Kuru maya ve un elenerek bütün malzemeler karıştırılır ve hamur iyice yoğurulur Hamur yarım saat mayalanmaya bırakılır Daha sonra su bardağı ağzı büyüklüğünde parçalar kopartılıp oklavayla un serpilmiş tezgahta açılır Hamurlar küçük tabak büyüklüğünde hafif kalın olacak şekilde açılır Çok ince olmasın Yağlı kağıt serili tepsiye hamurlar dizilir Önceden, en yüksek derecede ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir Benimki en yüksek 220 derecede 20 dakika süreyle pişti Eğer dereceniz daha yüksek olursa bu süre düşecektir Mutlaka deneyin herkesten tam not alan bu ekmekçiklere sizde bayılacaksınız Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,982Mesajlar
29,974Kullanıcılar
Osmanlı75Son üye
Üst Alt