iltasyazilim
FD Üye
Bazlama(Glutensiz) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı schar mix b glutensiz un
*12 su bardağı bağdat mısır unu
*1 tatlı kaşığı kuru maya (Ben yuvanın yaş mayasını 4 e böldüm 1 ini kullandım )
*1 su bardağı ılık süt ve yarım su bardağı su
*2 yemek kaşığı sıvı yağ içine
Bazlama(Glutensiz) Tarifi Yapılışı Ilık süt ve suyun içinde yaş mayayı toz şeker ile birlikte eritip 15 20 dk bekletiyoruz Derin bir kaba unu, tuzu ve mayalı suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında olmalıdır,ıslak bir bezle bekletiyoruz Hamurun iki kat daha gelmesi için ve sonra hamuru 5 eşit parçaya bölüp teker teker açıyoruz Ellerimizle kalın olacak ve 1 saat daha tepside bekletiyoruz Üzerini kapatarak tabi sonra büyük bir tava alıp ocağı açıp açtığımız bazlamaları teker teker tavaya atıp altını üstünü pişirerek az yağla tabi ki yemeğe hazır afiyet olsun
*2 su bardağı schar mix b glutensiz un
*12 su bardağı bağdat mısır unu
*1 tatlı kaşığı kuru maya (Ben yuvanın yaş mayasını 4 e böldüm 1 ini kullandım )
*1 su bardağı ılık süt ve yarım su bardağı su
*2 yemek kaşığı sıvı yağ içine
Bazlama(Glutensiz) Tarifi Yapılışı Ilık süt ve suyun içinde yaş mayayı toz şeker ile birlikte eritip 15 20 dk bekletiyoruz Derin bir kaba unu, tuzu ve mayalı suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında olmalıdır,ıslak bir bezle bekletiyoruz Hamurun iki kat daha gelmesi için ve sonra hamuru 5 eşit parçaya bölüp teker teker açıyoruz Ellerimizle kalın olacak ve 1 saat daha tepside bekletiyoruz Üzerini kapatarak tabi sonra büyük bir tava alıp ocağı açıp açtığımız bazlamaları teker teker tavaya atıp altını üstünü pişirerek az yağla tabi ki yemeğe hazır afiyet olsun