iltasyazilim
FD Üye
Bazlama Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardak un
*1 5 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya
*Tuz
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
*
Bazlama Kızartması Tarifi Yapılışı Ben buzluktan çıkardığım ve 1 gün beklettiğim bazlamalarla yaptım ama isterseniz taze de yapabilirsiniz*İlk olarak yaş mayamızı yarım bardak ılık su da eritiyoruz ve unumuzu üzerine eliyoruz Tuzumuzu ekliyoruz ve yavaş yavaş su ilave ediyoruz Su çok yada az gelebilir o yüzden yavaş yavaş ilave edin Kulak memesinden biraz daha yumuşak (cıvık bir hale gelmelidir) üzerine temiz bir bez sererek mayalanmaya bırakıyoruz (yaklaşık 1 saat kadar en az) Kabarmış hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ve un serpilmiş tezgahta elde yuvarlanır Bezelerimizi merdane yardımıyla açıyoruz (yaklaşık yarım santim kalınlığında) Yağsız teflon tavada orta ateşte alt ve üstü kızarana kadar kapağı kapalı pişiriyoruz Eğer elektirikli sac’ınız yada gerçek sacınız varsa orada tabi ki daha da güzel olur Ama tavada da çok güzel oluyor Bu ekmeği bolca yaparak (tarifin bir kaç katını) buzlukta saklayabilirsiniz ve dilediğiniz zaman çıkarıp tost makinesinde çok az bir süre tuttuktan sonra tüketebilirsiniz Özelikle tereyaği Ve peynirle harika olur Not : Annemin eline sağlık *Bir tavaya biraz sıvı yağı döküp kızmasını bekliyoruz ve bazlamalarımızı içinde iki taraflı kızartıyoruz fazla kurumamasına dikkat ediyoruz Beyaz peynir çay yumurta ohhhh afiyet olsun
*5 su bardak un
*1 5 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya
*Tuz
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
*
Bazlama Kızartması Tarifi Yapılışı Ben buzluktan çıkardığım ve 1 gün beklettiğim bazlamalarla yaptım ama isterseniz taze de yapabilirsiniz*İlk olarak yaş mayamızı yarım bardak ılık su da eritiyoruz ve unumuzu üzerine eliyoruz Tuzumuzu ekliyoruz ve yavaş yavaş su ilave ediyoruz Su çok yada az gelebilir o yüzden yavaş yavaş ilave edin Kulak memesinden biraz daha yumuşak (cıvık bir hale gelmelidir) üzerine temiz bir bez sererek mayalanmaya bırakıyoruz (yaklaşık 1 saat kadar en az) Kabarmış hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ve un serpilmiş tezgahta elde yuvarlanır Bezelerimizi merdane yardımıyla açıyoruz (yaklaşık yarım santim kalınlığında) Yağsız teflon tavada orta ateşte alt ve üstü kızarana kadar kapağı kapalı pişiriyoruz Eğer elektirikli sac’ınız yada gerçek sacınız varsa orada tabi ki daha da güzel olur Ama tavada da çok güzel oluyor Bu ekmeği bolca yaparak (tarifin bir kaç katını) buzlukta saklayabilirsiniz ve dilediğiniz zaman çıkarıp tost makinesinde çok az bir süre tuttuktan sonra tüketebilirsiniz Özelikle tereyaği Ve peynirle harika olur Not : Annemin eline sağlık *Bir tavaya biraz sıvı yağı döküp kızmasını bekliyoruz ve bazlamalarımızı içinde iki taraflı kızartıyoruz fazla kurumamasına dikkat ediyoruz Beyaz peynir çay yumurta ohhhh afiyet olsun