iltasyazilim
FD Üye
Bazlama (Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket yaş maya
*4 su bardağı un
*2 tatlı kaşığı tuz
*Yaklaşık iki su bardağı ılık su
Bazlama (Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı Unumuzu tuzumuzu bir leğene koyuyoruz Ortasını çukur açıyoruz Mayamızı koyup yavaş yavaş suyumuzu ilave ederek mayamızı eritiyoruz
Suyun tamamını koyup güzelce yoğuruyoruz Üzerini kapatıp bir bezle sarıyoruz 1 1, 5 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz
Mayalandıktan sonra hamurumuzdan limon büyüklüğünde(hatta biraz daha büyük olabilir) koparıp bezeler yapıyoruz Yaptığımız bezeleri bir bohça üzerine dizip üzerine bez örtüyoruz 15 dakika dinlendiriyoruz
Tavamızı ocağa orta ateşe alıyoruz Bezemizi elimizle yırtıp delmeden açıyoruz (Yırtılır delinirse kabarmaz) Isınan tavaya koyuyoruz Çok pişmesini beklemeden ( tavaya koyduktan *15 sn sonra) çeviriyoruz Yavaş yavaş kabaracaktır Altı üstü kızarana kadar iki tarafını da pişiriyoruz
Diğerlerini de bu şekilde yapıyoruz Vee pamuk gibi bazlamalar elde ediyoruz AFİYETT OLSUNN
*Yarım paket yaş maya
*4 su bardağı un
*2 tatlı kaşığı tuz
*Yaklaşık iki su bardağı ılık su
Bazlama (Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı Unumuzu tuzumuzu bir leğene koyuyoruz Ortasını çukur açıyoruz Mayamızı koyup yavaş yavaş suyumuzu ilave ederek mayamızı eritiyoruz
Suyun tamamını koyup güzelce yoğuruyoruz Üzerini kapatıp bir bezle sarıyoruz 1 1, 5 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz
Mayalandıktan sonra hamurumuzdan limon büyüklüğünde(hatta biraz daha büyük olabilir) koparıp bezeler yapıyoruz Yaptığımız bezeleri bir bohça üzerine dizip üzerine bez örtüyoruz 15 dakika dinlendiriyoruz
Tavamızı ocağa orta ateşe alıyoruz Bezemizi elimizle yırtıp delmeden açıyoruz (Yırtılır delinirse kabarmaz) Isınan tavaya koyuyoruz Çok pişmesini beklemeden ( tavaya koyduktan *15 sn sonra) çeviriyoruz Yavaş yavaş kabaracaktır Altı üstü kızarana kadar iki tarafını da pişiriyoruz
Diğerlerini de bu şekilde yapıyoruz Vee pamuk gibi bazlamalar elde ediyoruz AFİYETT OLSUNN