iltasyazilim
FD Üye
Bazlama Ve Sıkma Hamuru Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı ılık süt
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*Kuru veya yaş maya 3 tatlı kaşığı
*Yapacağınız una göre ılık su
*Aldığı kadar un
Bazlama Ve Sıkma Hamuru Tarifi Yapılışı
1
*Şeker maya süt karıştıralım
*2 dkk beklet ,yağ ,tuz ,karıştır kulak memesinden biraz sert yoğuralım, mayalansın
*Çok ince olmayacak şekilde açıp bir örtü arasında 5 dkk bekletelim
*Tavayı ocağa al ,ısınınca altını orta derecede biraz kısık şekilde arkalı önlü pişir
*Pişirirken tavanın üzerine cam kapak örtün
*Pişerken nemleniyor daha yumuşak ve lezzetli oluyor
*Aynı hamurla sıkma da yapabilirsiniz
*Deyeneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*1 çay bardağı ılık süt
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*Kuru veya yaş maya 3 tatlı kaşığı
*Yapacağınız una göre ılık su
*Aldığı kadar un
Bazlama Ve Sıkma Hamuru Tarifi Yapılışı
1
*Şeker maya süt karıştıralım
*2 dkk beklet ,yağ ,tuz ,karıştır kulak memesinden biraz sert yoğuralım, mayalansın
*Çok ince olmayacak şekilde açıp bir örtü arasında 5 dkk bekletelim
*Tavayı ocağa al ,ısınınca altını orta derecede biraz kısık şekilde arkalı önlü pişir
*Pişirirken tavanın üzerine cam kapak örtün
*Pişerken nemleniyor daha yumuşak ve lezzetli oluyor
*Aynı hamurla sıkma da yapabilirsiniz
*Deyeneyeceklere şimdiden afiyet olsun