Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bazlama Yapımı (Püf noktalarıyla)

Bazlama Yapımı (Püf noktalarıyla)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bazlama Yapımı (Püf noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler

*34 su bardağı un
*12 paket yaş maya veya 1,5 tatlı kaşığı instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*2 su bardağı kadar ılık su (kontrollü ekleyiniz)

Bazlama Yapımı (Püf noktalarıyla) Tarifi Yapılışı Ben yaş maya kullandım Önce yaş maya şeker ile karıştırılarak ılık su ile eritilir Ardından maya karışımı una eklenir Tuz eklenir Yavaş yavaş ılık su da eklenerek yoğurmaya başlanır İyice yoğurduktan sonra üzeri temiz bir bezle örtülerek ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır Hamur 12 kat kabarıp, göz göz olur
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılır Sofra bezinin üzerinde hafif unlanarak oklava veya merdane ile açılır Yarım cm den biraz kalın olarak açılmalı
Püf noktası1: Açarken elle açarsanız daha iyi olur Mayası kaçmaz diye duymuştum ben O yüzden oklava veya merdane kullanmadım Parmak uçlarıyla açtım Sizin tercihinize kalmış
Açılan tüm bazlamaların üzeri sofra bezi ile tekrar örtülerek mayalanması beklenir Fotoğraflardan biraz anlarsınız 3 fotoğrafta epey kabarıyor açılıp bekleyen bazlama
Püf noktası2: Eğer bazlamayı, çok fazla yapacaksanız ilk bezeyi açıp mayalandırdıktan sonra diğer bezeleri açmayıp üzerini örtün Çünkü hepsini açıp tek tek koymak ve mayalandırmak için geniş bir yer gerekir Buna hiç gerek yok İlk bezeyi ocağa alıp pişirirken ikinci bezeyi açabilirsiniz Diğer bezeler üstü örtülü beklerken mayalanmaya devam edecektir
Açılan bazlama hafif kızmış yağsız tavaya alınır Altı iyice pişmeden 12 dk sonra hemen çevrilir Aynı şekilde 12 dk sonra tekrar çevrilir
Püf Noktası3: Sürekli altüst etmemizin sebebi şu; bazlama pişerken iyice kabarsın arası açılsın diye 12 dk da çeviriyoruz Unutmayın bazlama, ocağa alınıp pişme işlemi başladığında kabarma da başlıyor
Her iki tarafı da kabarıp kızaran bazlamalar ocaktan alınır
Yumuşacık sıcak bazlamaları, isterseniz arasına tereyağı, peynir koyarak tüketebilirsiniz
::Afiyet Olsun::

*
 

Similar threads

Bazlama (Meşhur Kahraman Kazan Bazlaması Püf Noktasıyla) Tarifi İçin Malzemeler *8 su bardağı un *1 paket yaş maya *1 yemek kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı şeker *Ilık su Bazlama (Meşhur Kahraman Kazan Bazlaması Püf Noktasıyla) Tarifi Yapılışı 1 *Unu eleyip, yoğuracağımız kaba koyuyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Bazlama Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler *2 paket instant kuru maya *Bir yemek kaşığı şeker *Un *Su *Tuz Bazlama Ekmeği Tarifi Yapılışı Hamur için instant mayayı bir büyük su bardağına boşaltalım Üzerine 1 yemek şekeri ilave edelim ve yarım su bardağı ılık su ile karıştıralım ve maya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Bazlama (Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler *Yarım paket yaş maya *4 su bardağı un *2 tatlı kaşığı tuz *Yaklaşık iki su bardağı ılık su Bazlama (Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı Unumuzu tuzumuzu bir leğene koyuyoruz Ortasını çukur açıyoruz Mayamızı koyup yavaş yavaş suyumuzu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Bazlama Tarifi İçin Malzemeler *89 su bardağı un *1 çay kaşığı şeker *1 çorba kaşığı silme tuz *1 paketin dörtte biri yaş pak maya *Ilık su Bazlama Tarifi Yapılışı Öncelikle geniş bir kapta dörtte 1 paket yaş mayayı ılık su ile sıvılaştırın Su sıcak olmasın maya pişer Sonra unu şeker ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
177
Kahvaltıların vazgeçilmezi olacak, tadı damaklarda kalacak üstelik yumuşacık bazlama, Anadolu'da günün her saatinde tüketiliyor. Çay saatlerinde tüketebileceğiniz enfes bazlamanın pratik tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bazlamanın püf noktaları ve nasıl yapıldığını öğrenmek için yazımıza göz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,498Konular
982,060Mesajlar
30,045Kullanıcılar
kaosemre09Son üye
Üst Alt